Η σελίδα 241 του μνημονίου! Εκεί θα πάει ο νέος δανεισμός! Αυτή είναι η αλήθεια!

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο συνθλίβεται ο ελληνικός λαός, η πραγματική αιτία για την οποία οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους «πρέπει» να ζουν σαν είλωτες, ο πραγματικός στόχος του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, των εγχώριων και ευρωπαίων ΠαπανδροΒενιζέλων και των Σόϊμπλε, καταγράφονται στη σελίδα 241 του μνημονίου που ψηφίστηκε τελευταία στη Βουλή.
Ιδού λοιπόν, προς όφελος ποίων συνάπτεται το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, όπως αυτό ψηφίστηκε στο… Ναό της Δημοκρατίας και πριν τις αποφάσεις του Eurogroup, από τα 130 δις ευρώ του δανείου, στο «Παράρτημα 3-Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης - Προοίμιο- Άρθρο 6» αναφέρεται ότι:
α) Τα 30 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα ενταχθούν στο λεγόμενο PSI,
β) Τα 35 δις ευρώ θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης οι οποίες κατέχουν ελληνικά ομόλογα,
γ)  Τα 5,7 δις ευρώ θα διοχετευθούν για την εξόφληση τόκων ανεξόφλητων ομολόγων που έχουν ενταχθεί στο «κούρεμα».
Επίσης:
Σύμφωνα με το μνημόνιο που ψηφίστηκε και όπως καταγράφεται στην ίδια σελίδα, την σελίδα 241, προβλέπεται ότι από το δάνειο θα διοχετευτούν χρήματα για την περίφημη «ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών». Το συγκεκριμένο ύψος του ποσού αυτού -κατά πολύ περίεργο τρόπο- ΔΕΝ αναγράφεται. Στο συγκεκριμένο σημείο του μνημονίου που ψήφισε η Βουλή, αντί αριθμού… υπάρχει ΚΕΝΟ (αρχικό σχέδιο 23 δις ευρώ).
Εν τούτοις, εκείνο που γνωρίζουμε -σύμφωνα με δηλώσεις Βενιζέλου- είναι ότι πρόκειται για ένα ποσό το οποίο σε κάθε περίπτωση ξεπερνά,
δ) τα 39 δις ευρώ που θα διατεθούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα προστεθούν στον προηγούμενο πακτωλό των δισεκατομμυρίων που από το 2009 έχουν, με τη μορφή «πακέτων» και «ενισχύσεων», διατεθεί στους τραπεζίτες. (Σημείωση: Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Eurogroup ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το ποσό αυτό τελικά θα κινηθεί στα 50 δις ευρώ!)
Σύμφωνα λοιπόν με το ίδιο το μνημόνιο που ψηφίστηκε, από αυτό το «σωτήριο» δάνειο των 130 δις ευρώ -«Το μεγαλύτερο στην ιστορία» όπως ομολογούν-πανηγυρίζοντας (!) οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, τουλάχιστον τα 110 δις ευρώ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 85% του δανείου, πηγαίνει και εκ προοιμίου επιστρέφει και μάλιστα με τόκο που θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες,πηγαίνει λέγω στους δανειστές, στους εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και τους λεγόμενους κερδοσκόπους!
Όσο για τα υπόλοιπα 20 δις ευρώ που απομένουν (αν απομένουν…) από το «πακέτο», είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται κατατεθειμένα και ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ στον περίφημο «ειδικό λογαριασμό», ο οποίος φυσικά και ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ούτε τους μισθούς, ούτε τις συντάξεις των εργαζομένων, αλλά τη διασφάλιση -και πάλι- των πιστωτών έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών τοκογλυφικών τους απαιτήσεων!
Αυτή είναι η αλήθεια!
Αυτή είναι η «σωτηρία», την οποία ευαγγελίζονται για τον ελληνικό λαό!
Δανείζουν την Ελλάδα, υποτίθεται, για να «ορθοποδήσει», όταν είναι πασιφανές ότι δεν δανείζουν την Ελλάδα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ότι οι πιστωτές μας ΕΠΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ τον εαυτό τους, και ότι για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό σαν «ενέχυρο»!
Αυτή είναι η αλήθεια!
Ότι τα χρήματα για τα οποία μιλούν ΔΕΝ αφορούν τον ελληνικό λαό.
Υ.Γ. τρέξτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσετε το Βενιζέλο για νέο αρχηγό σας. Για νέο «σωτήρα» σας. Τρέξτε να του δώσετε μια ευκαιρία για να ρίξει και την τελευταία φτυαριά χώμα πάνω από το φέρετρο της πατρίδας μας…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti