Έρχεται σε λίγο ο πιστός ηγέτης του Θεού!...

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Δευτέρα, 14 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Είμαι αποφασισμένος να άρω τον ουρανόθεν επικαταβαίνοντά μου Σταυρόν».
Ο Ιωάννης Καποδίστριας εξέλαβε πολύ πριν τον ερχομό του στη χώρα ότι θα εκπληρώσει μία Θεία Αποστολή που ισοδυναμούσε με άρση Σταυρού. Και ακριβώς επειδή ήταν άνθρωπος με βαθιά πίστη, δέχθηκε να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή αγόγγυστα, γνωρίζοντας ότι αυτή θα περιελάμβανε και τη θυσία του.
Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο που χαρίζει όλη του την περιουσία για την ανάσα του Έθνους, που τα βάσει ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (παγκόσμιο και όχι μόνο τοπικό) της εποχής του, που το έργο του και οι επιστολές του ξεχειλίζουν από Χριστό. Ακόμα και το μαρτυρικό τέλος του που προγνώριζε ότι θα τον δολοφονήσουν, ακόμα και τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!
Κάτι που το γνώριζε και όλη η κοινωνία. Δεν ήταν μυστικό. Όμως είχε την πίστη ότι η θυσία του δεν θα πάει χαμένη αλλά θα πιάσει τόπο, ίσως όχι εκείνη την εποχή, αλλά στο μακρινό μέλλον, όταν ο ελληνισμός θα υπέφερε ξανά από μια ξένη κατοχή. Παραδόθηκε ολοκληρώνοντας μια αποστολή, ως αρνίον ήρεμον προς σφαγιασμό. Η θυσία του θα δώσει παράδειγμα στη δοκιμαζόμενη σήμερα Ρωμιοσύνη.
Μία κοινωνία που μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, πένθησε, γρήγορα όμως ξέχασε τις ρίζες της όταν κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο άνθρωποι που πολιτεύθηκαν τάζοντας υλική ευδαιμονία, άνεση, εύκολο χρήμα. Γρήγορα ξεχάσαμε πού οφείλουμε την επιβίωσή μας κάτω από πολυάριθμους πολέμους από αρχαιοτάτων χρόνων, πού οφείλουμε το ότι εξήλθαμε 400 χρόνων υποτέλειας.
Και όταν ΔΕΝ διδασκόμαστε από την Ιστορία μας, εκείνη έρχεται πιο αποφασισμένη να μας επισκεφτεί με πιο στυγνό πρόσωπο. Για να πολεμήσεις μια στρατιωτική κατοχή θα την αντιπαρέλθεις με αγώνες και θυσίες, θα αντισταθείς σε έναν ΟΡΑΤΟ εχθρό, θα του δώσεις χτυπήματα.
Την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ όμως; Πώς θα χτυπήσεις το σύστημα που είναι ΑΟΡΑΤΟ, και με το κακό ριζωμένο σε πολλές πτυχές της κοινωνίας; Η πνευματική κρίση δυστυχώς δημιούργησε πολλούς ΑΟΡΑΤΟΥΣ εχθρούς και οι αόρατοι εχθροί θέλουν τον πνευματικό αγώνα. Ο Θεός ευλογεί τον υλικό αγώνα, πόσο μάλλον τον πνευματικό. Γιʼ αυτό να είμαστε σίγουροι.
Γιʼ αυτό δεν χρειάζεται απελπισία. Έτσι μας είπε και ο Γέροντας Πορφύριος: «Η εποχή μας είναι σαν την εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε μία κατάσταση. Ο Θεός όμως, μας λυπήθηκε. Και τώρα ΔΕΝ πρέπει να απελπιζόμαστε. Βλέπω ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ, ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και τον κόσμο προς το καλό».
Ο Καποδίστριας είπε: «Θα έλθει κάποτε η μέρα που οι Έλληνες θα εννοήσουν τη σημασία της θυσίας μου».
Αυτή η μέρα έχει φτάσει και το φωτεινό παράδειγμά του μόνο να εμπνεύσει μπορεί τους επόμενους ηγέτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει ηγέτες, έχει ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτό που λείπει για να μπορέσει να βρει τον ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ, είναι να επιστρέψει στο θέλημα του Θεού. Και επειδή αρκετοί Γεροντάδες και Προφήτες με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος ΕΙΔΑΝ τις καταστάσεις που ζούμε και πού θα ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΩΣ,είδαν ότι θα δώσει ο Θεός έναν πιστό άνθρωπο δικό Του να ηγηθεί. Για να τον αναγνωρίσουμε όμως πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο και τι είδους πίστη έχουμε. Έτσι θα εναρμονιστούμε με το θέλημα του Θεού και θα βγούμε από την κρίση.
Μία κρίση που πραγματικά ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΟΥ προς τον αγαπημένο του λαό. Είναι ο τρόπος για να καταλάβουμε τα λάθη μας. Αυτό ίσως ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΝΤΟΜΑ…

Υ.Γ. Το «έρχεται σε λίγο»… μην το πάρετε ότι και αύριο το πρωί. Λίγη υπομονή ακόμη…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος