Η χρεωκοπία μάλλον είναι αναπόφευκτη!... Εκεί πάνε τα δάνεια;

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Τρίτη, 15 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φίλοι μου. Σας το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές. Ο λογισμός μου μου λέει ότι η χρεωκοπία ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ. Τότε θα μου πείτε γιατί μας δανείζουν;
ΔΕΝ μας δανείζουν για να μας σώσουν από τη χρεωκοπία, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ την αναπόφευκτη χρεωκοπία, με ΣΚΟΠΟ να θωρακίσουν το ευρώ και τις τράπεζές τους. Οι αλλεπάλληλες συμβάσεις και τα μνημόνια, στην ουσία ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ τα δημόσια έσοδα, τον δημόσιο πλούτο, και παράλληλα δίνουν χρόνο στην ΕΕ,
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ τον μηχανισμό ελέγχου της χρεωκοπίας το ΠΕΡΙΦΗΜΟ E.S.M.
Το βασικό για την ηγεσία της ΕΕ, είναι η προστασία του ευρώ και των μεγάλων τραπεζών των χωρών του πυρήνα. Γιʼ αυτό και θέλουν να ελέγχουν την ελληνική χρεωκοπία με δύο τρόπους:
1ον. Να μετατρέψουν το χρέος προς τράπεζες σε χρέη προς κράτη, και 2ον να υποθηκεύσουν τον ελληνικό δημόσιο πλούτο προς τους δανειστές.
Το E.S.M. λοιπόν δεν θα διαθέτει μόνο πόρους από τις χώρες μέλη (δανειστές), αλλά και θα ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ των υπερχρεωμένων χωρών. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός στόχος των μνημονίων: ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ η δημόσια (ενδεχομένως και η ιδιωτική) περιουσία στον έλεγχο του E.S.M….
Προσέξτε τώρα τι λέει το μνημόνιο 2 στη σελ. 247: Οι μισθοί της χώρας μας θα γίνουν μισθοί Ν.Α. Ευρώπης. Δηλ. μισθοί Ρουμανίας και Βουλγαρίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν έχω χώρο να σας αναφέρω τι άλλα τρομακτικά αναφέρει. Σας λέω μόνο τούτο:
Μόλις προχθές η τρόικα αποδέσμευσε ποσό 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως ΔΕΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, αλλά εισήλθαν μόνο λογιστικά μέσα στον ειδικό λογαριασμό που θεσπίστηκε με το νέο μνημόνιο, και από εκεί πήγαν κατευθείαν στην ΕΚΤ.
Αυτά τα 4,2 δισ. ευρώ είναι νέο δάνειο που φορτώνεται ο ελληνικός λαός, προκειμένου να δοθούν στην ΕΚΤ για να εξοφληθεί ομόλογο που λήγει τώρα, και το οποίο είχε αγοράσει η ΕΚΤ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων στη μισή περίπου τιμή του.
Προσέξτε το παράλογο της υπόθεσης…
Ενώ η ΕΚΤ είχε αγοράσει αυτό το ομόλογο μισοτιμής με ανάλογη ζημία του ιδιώτη (αγορά) που το κατείχε και ο οποίος φυσικά δεν μας ξαναδανείζει, εν τούτοις, αυτό φρόντισαν οι γερμανοί να εξαιρεθεί από το κούρεμα των ομολόγων, να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και να το εισπράξει ολόκληρο η ΕΚΤ.
Δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα της ευρωζώνης, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ με εντολή της Γερμανίας σε βάρος της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, φορτώνοντάς μας με ακόμα περισσότερα χρέη…
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ από αυτό το δάνειο αλλά και οποιοδήποτε από εδώ και μετά ΔΕΝ πρόκειται πλέον να ξαναπάει σε μισθούς και συντάξεις… Αληθεύουν αυτά; Οι «ειδικοί» ας με διαψεύσουν. Θα συνεχίσω άλλη φορά τι πρέπει να κάνουμε…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος