Προβληματισμοί για τις εκλογές του Ιουνίου

γράφει η Αννίτα Γιατράκου-Λούβη
Δευτέρα, 21 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν βγήκε αποτέλεσμα από την «Κάλπη» μετά τις εκλογές του Μάη που να δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο σε μια Κυβέρνηση που θα μας διαφέντευε.
Οι ψηφοφόροι βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα «καμένοι και πικραμένοι» να διαλέξουν το σωστό: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο.
Λες και η μοίρα έπαιξε και τώρα το παιχνίδι της και διάλεξε δυο ονόματα για να μας χαρακτηρίσει τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός, που σίγουρα είναι καμένος και πικραμένος! Προβληματίζεται τι να κάνει;
Να φύγει από το «Ευρώ» και να πάει στη «δραχμή»; Ή να μείνει στο «Μνημόνιο» και να παραμείνει παίγνιο στα χέρια των εκμεταλλευτών της αδηφάγου Ευρωπαϊκής τοκογλυφίας,
Αν το μετρήσουμε θα δούμε ότι και στις δυο περιπτώσεις είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Πρέπει λοιπόν να ζυγίσουμε καλά ποιο είναι βαρύ και ασήκωτο για τις αδυνατισμένες μας πλάτες.
Αν θα μείνουμε στην «Ευρωπαϊκή Ένωση» με το Μνημόνιο, έχομε μια γεύση από τη συμπεριφορά τους, που ήδη έχομε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό.
Μας τραβάνε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, πότε με υποσχέσεις πότε με απειλές, αλλά πάντα υπάρχει ο δρόμος μιας παράτασης στο οικονομικό μονοπάτι της τοκογλυφίας τους, όπως υπάρχει και ελπίδα ότι μπορεί, κάπου τελικά να μας βγάλει.
Ελπίδα είναι, αλλά υπάρχει;
Ο άλλος δρόμος είναι να φύγουμε από την Ε.Ε. και να καταλήξουμε στη δραχμή, οπότε θα βρεθούμε σε οικονομικό κατρακύλισμα χωρίς ελπίδα.
Όσοι λοιπόν προτιμάνε το ηρωικό και λεβέντικο Ελληνικό «ΟΧΙ» στο μνημόνιο και «ΝΑΙ στη δραχμή» ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν να το ψηφίσουν.
Όσοι θέλουν το μνημόνιο που μας αφήνει κάποιο παραθυράκι ανοιχτό στην ελπίδα, ας ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, ελπίζοντας σʼ ένα καλύτερο αύριο!
Δεν είναι εύκολη η απόφαση θέλει πολλή και αντικειμενική σκέψη πριν τολμήσουμε….
Ας ζητήσουμε λοιπόν, την εξ ύψους βοήθεια και ο Θεός ο δίκαιος που πάντα βοήθησε την Ελλάδα μας στις δύσκολες στιγμές, μπορεί και τώρα να βάλλεις το χέρι του και να μας φωτίσει να πάρουμε τη σωστή απόφαση για την Πατρίδα μας, ή τουλάχιστον την ολιγώτερον οδυνηρή.
Οι παρακαλούντες «καμένοι και πικραμένοι» Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti