Πασχαλινό μήνυμα του σεβασμιώτατου κ. Ευσταθίου

Στο γιορτασμό του συνταρακτικού γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου συμμετέχουν οι άγγελοι, οι απανταχού της γης Χριστιανοί και όλος ο...
Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πασχαλινό μήνυμα του σεβασμιώτατου κ. Ευσταθίου

Στο γιορτασμό του συνταρακτικού γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου συμμετέχουν οι άγγελοι, οι απανταχού της γης Χριστιανοί και όλος ο κόσμος «ορατός τε άπας και αόρατος».
Ο Κύριός μας με την Ανάστασή Του νίκησε τη φθορά, κατέλυσε τη δύναμη του Άδη και μαζί με τον εαυτό Του ανέστησε «παγγενή τον Αδάμ».
Ο άνθρωπος με την Ανάσταση του Κυρίου μας απεκδύεται τη φθορά και το θάνατο και ενδύεται «στολήν αφθαρσίας και αθανασίας».
Η Ανάστασή Του εγκαινιάζει νέα βιοτή, καινούρια ζωή, ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου, διαβιβάζει τον άνθρωπο «εκ γης προς ουρανόν» εξασφαλίζοντάς του τη θέωσή του και τη συμμετοχή του στην αληθινή ζωή, που είναι ευλογημένος καρπός της εν Χριστώ οικονομίας.
Την καινούρια ζωή τη βλέπουμε στους αγίους μας, οι οποίοι, ενώ ζουν στη γεμάτη μίσος κοινωνία, δείχνουν την αγάπη τους χωρίς όρους και όρια σε όλους. Ενώ ζουν στην ταραγμένη εποχή τους, έχουν μια βαθειά ειρήνη στην ψυχή τους και επηρεάζουν τους άλλους θετικά όχι με την επανάστασή τους, αλλά με την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Στην ερώτηση μερικών γιατί εμφανίστηκε πρώτα στις γυναίκες και όχι στους άνδρες μαθητές Του, ή πατερική απάντηση είναι εντυπωσιακή. Η Εύα συνομίλησε με το πονηρό πνεύμα και εξέπεσε φέρνοντας το μήνυμα της πτώσεως στον Αδάμ. Οι Μυροφόρες γυναίκες συνομίλησαν πρώτες με τον Αναστημένο Χριστό και αμέσως έφεραν το χαροποιό μήνυμα στους άνδρες Αποστόλους και έτσι αποκαθίσταται η γυναικεία φύση.
Αν είναι και για μας «Ο Κύριός μας και ο Θεός μας», όπως είπε ο Θωμάς, τότε οφείλουμε με θάρρος και τόλμη, χωρίς φόβο και ντροπή να τον ομολογούμε στην πολυπολιτισμική μας κοινωνία, να προσφέρομε και στους μη χριστιανούς που ζουν ανάμεσά μας το σωτήριο και ελπιδοφόρο μήνυμα και να παραμερίζομε την ανόητη δικαιολογία πως τάχα δεν πρέπει να θίξουμε τις πεποιθήσεις τους και τη θρησκευτική τους ελευθερία.
Η Εκκλησία μας που καταδικάζει τη βία και τη μισαλλοδοξία, χαρακτηρίζει ως δειλία και προδοσία την άρνησή μας να γίνουμε ιεραπόστολοι στον τόπο μας και τη σιωπή ή αδιαφορία μας για τους ξένους, σαν έλλειψη αγάπης προς τον Θεάνθρωπο και τον συνάνθρωπο.
Τις σκέψεις αυτές σας προσφέρω με αγάπη σαν το καλύτερο δώρο της καρδιάς μου, σε μια τόσο μεγάλη γιορτή, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου για παντοτινή χαρά και ευτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα