Διεθνής διάκριση στην ποδηλασία για τον ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης στον 3ο αγώνα για το Διεθνές Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας, που διεξήχθη...
Τρίτη, 05 Μάιος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης στον 3ο αγώνα για το Διεθνές Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας, που διεξήχθη στην Καρδαμύλη στις 26 Απριλίου, με τον Πέτρο Λαδακάκο Kossmann, έναν από τους νεαρότερους αθλητές του αγώνα, να κατακτά τη δεύτερη θέση στην κατηγορία 15-18 ετών και την 80η στη γενική κατάταξη.

Ο ΠΕΡΙΠΟΛΟ Μάνης, υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες που βοηθούν την ανάδειξη της περιοχής, καθώς και της αθλητικής συνείδησης, συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συμμετέχοντας με έναν αθλητή και έξι εθελοντές, που κάλυψαν τον τρίτο σταθμό καταγραφής και υδροδοσίας της διαδρομής, 6 χλμ πριν τον τερματισμό.

Θετικά ήταν τα σχόλια για την οργάνωση του αγώνα από τη Mountain’s activities 2407, που εδρεύει στην Καρδαμύλη, ωστόσο σχολιάστηκε αρνητικά το υψηλό αντίτιμο συμμετοχής των 35 ευρώ που όρισε η διοργανώτρια εταιρία Outsports. Αρνητική εντύπωση δημιούργησε επίσης το γεγονός της διακοπής υδροδοσίας στην πόλη μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι αθλητές να φύγουν για τον τελικό προορισμό τους με τα ποδήλατά τους λασπωμένα.

«Πέρα από τις όποιες αντιξοότητες ή δυσκολίες, τέτοιες δραστηριότητες αξίζουν έπαινο γιατί βοηθούν στην ανάδειξη και διατήρηση των πανέμορφων μονοπατιών του τόπου μας. Στην προκειμένη περίπτωση, αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο γνώρισαν μέρος από τις ομορφιές της Μάνης. Μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες να ακολουθηθούν και από άλλους δήμους, αφού δυνατότητες υπάρχουν πολλές», σημειώνει από την πλευρά του ο ΠΕΡΙΠΟΛΟ.