Λάκης Παπαϊωάννου

Στην Ακαδημία Ya Balla ο βετεράνος του ελληνικού ποδοσφαίρου
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λάκης Παπαϊωάννου
Στη Σπάρτη βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα 31/10 ο βετεράνος του ποδοσφαίρου, τεχνικός διευθυντής των σχολών και σκάουτερ της Άρσεναλ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Λάκης Παπαϊωάννου.
Ο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που μεγαλούργησε στον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ , αλλά και την Εθνική Ελλάδος, βρέθηκε στο γήπεδο 8x8, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Ya Balla» για να τους ενημερώσει για το Soccer School της Arsenal και να δώσει οδηγίες για τη διοργάνωση του χώρου. Στόχος είναι, όταν σε λίγο καιρό φθάσουν στην ακαδημία οι κυνηγοί ταλέντων της Arsenal, να βρουν έτοιμες τις υποδομές και μέσα από παιχνίδια ίσως και κάποιο ταλέντο.
«Η Άρσεναλ έχει ανάλογες σχολές με αυτή της Σπάρτης σε 5 χώρες ανά τον κόσμο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι στις σχολές ποδοσφαίρου δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη, αλλά η δυνατότητα καλυτέρευσης των μικρών μας φίλων, μέσα από την κοινωνικοποίηση, την πειθαρχία, τη διατροφή, τη συμπεριφορά και το σεβασμό.
«Οι προπονητές στις ακαδημίες μας επιμορφώνονται συχνά, κάνουν πρακτική του ασκησιολογίου για να μαθαίνουν τα παιδιά σωστά ποδόσφαιρο», υπογράμμισε ο τεχνικός διευθυντής. «Δε θα παίξουν όλοι στην Άρσεναλ ή σε μία μεγάλη ομάδα, θα μάθουν όμως σωστά ποδόσφαιρο και γενικά σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός του ποδοσφαιρικού χώρου», πρόσθεσε.
Αρχικός στόχος επεσήμανε είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση, «ώστε αν εντοπιστεί κάποιο παιδί με ιδιαίτερο ταλέντο να το βοηθήσουμε να πάει παραπάνω. Το ασκησιολόγιο της Άρσεναλ δίνει τα ερεθίσματα στο κάθε παιδί νʼ αναπτυχθεί. Δίνουμε πολλές ευκαιρίες μέσω διαφόρων προγραμμάτων να αποκτήσουν τα παιδιά μοναδικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες σε διάφορους αγώνες. Όσον αφορά σε ηλικίες παιδιών 13 και 14 ετών, παρέχεται η δυνατότητα -με συστηματική παρακολούθηση- να ανέβουν σκαλοπάτι και να ταξιδέψουν έως και την Ολλανδία».
Αναφερόμενος στη δυνατότητα των ελληνικών ομάδων να φτάσουν στο επίπεδο των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομίλων του εξωτερικού, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε:
«Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Εγώ έχω δύο χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και είμαι σε συνεχή επαγρύπνηση και επιμόρφωση. Η λογική των γνωριμιών δεν υπάρχει..θέση παίρνει όποιος την αξίζει. Τα προγράμματα στις σχολές μας βγαίνουν για όλο το χρόνο ξέρουν οι γονείς που θα πάνε τα παιδιά τους και σε τι θα διαγωνιστούν. Οι προπονητές ελέγχονται για τον τρόπο δουλειάς τους. Η προσωπική μου εκτίμηση και ένα στοίχημα με τον εαυτό μου είναι να παίξει κάποιο παιδί από την Ελλάδα στο εξωτερικό -που εδώ δεν τα προσέχουν ιδιαίτερα- και αυτή η ώρα πλησιάζει.
Είναι υποχρεωτικό από την Ένωση όλες οι τοπικές ομάδες να κάνουν ακαδημίες για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλιώς δε θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ζήτησα ήδη να δω τον πρόεδρο της Ένωσης και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε με το διάλογο και εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω να υπάρξει κάποιος παίχτης και από αυτή την περιοχή, γιατί και εδώ υπάρχουν ταλέντα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος