ΑΕ Σπάρτη τετέλεσται…

Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με Κέρκυρα και έχασε στα «χαρτιά» με 3-0 - Κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα και εξοντωτικές ποινές

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 15:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΑΕ Σπάρτη τετέλεσται…

Στην ιστορία της ΑΕ Σπάρτη με μελανά γράμματα θα γραφτεί η Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, καθώς η περιπέτεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου και η κάκιστη πορεία, είχαν ένα ακόμα «επεισόδιο». Οι Σπαρτιάτες δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν ενδεκάδα (ούτε καν δεκάδα) στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και έτσι ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 3-0.

Σύμφωνα με το isports, αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Βουδούρης, είχε δηλώσει ότι στο νησί των Φαιάκων θα ταξιδέψουν έντεκα ποδοσφαιριστές. Τελικά, όπως αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές ήταν μόλις επτά. Και στην αποστολή δεν υπήρχε προπονητής, καθώς ο Παναγιώτης Αποστολάκος παρέμεινε στη Σπάρτη.

Η αρχική 10άδα που είχε δηλωθεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΑ Σπορ αποτελείτο από τους: Σφέτσο, Τσίμαν, Καλούση, Ντούσκα, Γκιάτα, Νάτση, Μπέντο, Ζαχαριουδάκη, Καινούργιο, Δαδάκο. Τρεις εκ των παραπάνω ποδοσφαιριστών, όμως, δεν βρίσκονταν καν στο γήπεδο. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε, καθώς εκείνοι που είχαν δικαίωμα συμμετοχής ήταν, προφανώς, λιγότεροι από εννέα. Οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Οι συνέπειες μιας φθίνουσας (εδώ και αρκετό διάστημα) διαδρομής για την ΑΕ Σπάρτη μοιάζουν, πλέον, απελπιστικά ασφυκτικές. Η αποδόμηση και η αμαύρωση της εικόνας της ομάδας σε πανελλαδικό επίπεδο συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, προς απογοήτευση όλων όσοι στηρίζουν  και αγαπούν την «Μπάρτσα»…

Τι αναφέρει
το φύλλο αγώνα
«Ο δηλωμένος ως εκπρόσωπος της ομάδας ΠΑΕ Σπάρτη κ. Χατζάκος μας δήλωσε ότι τρεις παίκτες λόγω ξαφνικής ασθένειας μετέβησαν σε πλησίον νοσοκομείο» ανέφερε ο διαιτητής του αγώνα, Άγγελος Μπακογιάννης.

Αναλυτικά το φύλλο αγώνα αναφέρει τα εξής:

«Η ομάδα ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη μας δήλωσε μια ώρα πριν τον αγώνα ότι θα αγωνιστεί με 10 τακτικούς παίκτες. Είκοσι λεπτά πριν την ώρα έναρξης του αγώνα, ο δηλωμένος ως εκπρόσωπος της ομάδας ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη κος Χατζάκος Ι.

Μας δήλωσε ότι οι εξής τρεις παίκτες 1) Νάτσης Θ. Με ΑΔΕ 1319591 και αρ. φανέλας 18, 2) Bneto G.M με ΑΔΕ 1491035 και αρ. φανέλας 33 και 3) Zieman M. με ΑΔΕ 1491717 και αρ. φανέλας 2 λόγω ξαφνικής  ασθένειας μετέβησαν σε πλησίον νοσοκομείο.

Μετά την παρέλευση δεκαπέντε λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα πραγματοποίησα είσοδο στον αγωνιστικό χώρο της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα αποτελούμενη από έντεκα παίκτες, της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη αποτελούμενη από εφτά παίκτες και της ομάδας των διαιτητών.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 2 του ΚΑΠ ο αγώνας δεν δύναται να διεξαχθεί λόγω αδυναμίας συμπλήρωσης εννιά παικτών από τη φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη. Ουδεμία άλλη παρατήρηση».

Αφαίρεση βαθμών
και απειλή αποβολής από το πρωτάθλημα
Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι: «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών.

Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα».

Το δυσάρεστο και καταδικαστικό όμως είναι ότι πλέον και μετά από αυτό το αναμενόμενο -3 το οποίο θα συνοδευτεί από πρόστιμο έως 40 χιλιάδες ευρώ, έγιναν δύο οι αγώνες στους οποίους η ΑΕ Σπάρτη (σσ με Εργοτέλη και Κέρκυρα). Αυτό σημαίνει ότι αν η Σπάρτη δεν αγωνιστεί σε μία ακόμα αναμέτρηση, τότε η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και εφαρμόζονται οι ακόλουθες εξοντωτικές ποινές.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το Άρθρο 3 περί «Αποχώρησης ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη»:

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά κατά δυο κατηγορίες! Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ.
«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:
i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.
β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.
2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

kerkyra ae sparti
Οι μόλις επτά ποδοσφαιριστές της Σπάρτης (αριστερά) που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κέρκυρας

Με πληροφορίες από isports.gr και footballleaguenews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα