«1ο Sparta Night Run»: Ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό της Σπάρτης

Πρόγραμμα αγώνα

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«1ο Sparta Night Run»: Ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό της Σπάρτης

Τον 1ο αγώνα “Sparta Night Run” διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Σπάρτης, το ΚΕΑΝ, τους Σπαρτιάτες Δρομείς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη στις 17 και 18 Μαΐου 2019.

Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, με σκοπό -όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- «να δημιουργήσουμε έναν νέο πρωτοποριακό θεσμό που για πρώτη φορά θα ενώνει τις αξίες του Πολιτισμού μας με τα ιδανικά του Αθλητισμού, προβάλλοντας την πόλη της Σπάρτης ως τον ιδανικό τουριστικό-πολιτιστικό-αθλητικό προορισμό, ενώνοντας αυτές τις αξίες με τον Πολιτισμό».

Ειδικότερα, θα επιχειρηθεί διασύνδεση του λακωνικού αθλητικού ιδεώδους με τον Πολιτισμό και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων μέσα από επιλεγμένη διαδρομή στην πόλη της Σπάρτης.
 
Μήνυμα Αδ. Τζανετέα
Στο μήνυμά της για το νέο αυτό θεσμό, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα αναφέρει τα εξής: «Η Λακωνία, στις 18 Μαΐου 2019, υποδέχεται το 1ο Sparta Night Run, μια μεγάλη και μαζική γιορτή του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού ακριβώς την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, του ΚΕΑΝ και των Σπαρτιατών Δρομέων, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μας μνήμης και παράδοσης σε έναν αγώνα δρόμου, που ενώνει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Φέτος, η αθλητική και πολιτιστική αυτή γιορτή είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων αλλά και στην Αρχαία Σπάρτη και δίνει την δυνατότητα σε όλους εμάς να έρθουμε σε επαφή με ιστορικά μνημεία και να διασχίσουμε δρόμους γεμάτους πολιτισμό, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες από όλη την Ελλάδα να «αγκαλιάσουν» την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη της πόλης μας, ως την πιο ιστορική πόλη της Αρχαίας Σπάρτης.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μοναδική και αναντικατάστατη, γεγονός το οποίο μας «βαραίνει» με την ευθύνη της διατήρησης και της παράδοσής της στις επόμενες γενιές.

Καλή επιτυχία σε όλους!»

Πρόγραμμα

Παρασκευή 17/5
18:30: Υποδοχή φλόγας στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από μέλη του συλλόγου «Σπαρτιάτες Δρομείς» και εθελοντές του ΚΕΑΝ
19:00: Χαιρετισμοί επισήμων και προσκεκλημένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Σπάρτης
19:15: Η παρουσία των στους Αθλητικούς Αγώνες – Απαραίτητες Πρώτες Βοήθειες: Ανδρονίκη Κοντού (γενική ιατρός, ΤΟΜΥ Δήμου Αιγάλεω και υπεύθυνη ιατρός αγώνων)
19:45: Κάρτα Υγείας Αθλητών – Προαθλητικός έλεγχος – Νέα Δεδομένα: Αντώνης Λεμονής (Γενικός ιατρός, πρόεδρος Αθλητιατρικής Εταιρείας medicsports, πρόεδρος και σύμβουλος υγειονομικής επιτροπής ΕΠΣ Πειραιώς, ιατρός-επιστημονικός συνεργάτης Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ιατρός-επιστημονικός συνεργάτης Ολυμπιακού Πειραιά,  ομοσπονδιακός ιατρός)
20:15: Βράβευση Λακώνων αθλητών και σωματείων που διέπρεψαν και διαπρέπουν

Σάββατο 18/5
20:00: Εκκίνηση «Sparta Night Run» από την κεντρική πλατεία Σπάρτης
21:30: Τελετή λήξης, βράβευση αθλητών

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα