Αποβάλλεται και εξαφανίζεται από τον ποδοσφαιρικό «χάρτη» η ΑΕ Σπάρτη!

Οι προβλεπόμενες ποινές

Τρίτη, 07 Μάιος 2019 15:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποβάλλεται και εξαφανίζεται από τον ποδοσφαιρικό «χάρτη» η ΑΕ Σπάρτη!

Η Σπάρτη δεν παρουσιάστηκε την Κυριακή 5 Μαϊου στο Αιγίνιο για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Αιγινιακό και έτσι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αναμένεται να προχωρήσει στην αποβολή της. Η αδυναμία της Σπάρτης να συμμετάσχει σε αγώνα είναι η Τρίτη, ύστερα από αυτές απέναντι σε Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει το isports.gr: «Πρωτοφανής η αδιαφορία όλων, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την τραγική κατάληξη.  Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας για την τύχη της ομάδας κάτι το οποίο αποδείχθηκε με την αποβολή της από το πρωτάθλημα».

Η ΑΕ Σπάρτη κινδυνεύει να εξαφανιστεί ουσιαστικά από τον ποδοσφαιρικό «χάρτη», καθώς οι ποινές της αποβολής είναι βαρύτατες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το Άρθρο 3 που μιλάει για «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη»:

«Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:
i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.
β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Με πληροφορίες από isports.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα