Αντίστροφη μέτρηση για το «1ο Sparta Night Run»!

Μια διαδρομή στον χρόνο και την ιστορία της Σπάρτης - Το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα

Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 09:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίστροφη μέτρηση για το «1ο Sparta Night Run»!

Η πόλη της Σπάρτης φορά τα αθλητικά της και τρέχει στις «διαδρομές» της Ιστορίας, χαρίζοντας σε όλους μοναδικές στιγμές.

Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου της Σπάρτης, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 8:00 μμ,  με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της Σπάρτης, θα διεξαχθεί γύρω από το ιστορικό κέντρο της Σπάρτης, διανύοντας μια διαδρομή μέσα από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, στα πρότυπα διεθνών αγώνων.

Την Παρασκευή 17/5 και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης θα γίνει η εναρκτήρια τελετή με τις ομιλίες των ιατρών κ. Αντώνη Λεμονή και Ανδρονίκης Κοντού. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης -από την αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα και τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη- της εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για την πολυετή προσφορά της υπηρεσίας στην ανάδειξη της παγκόσμιας ιστορίας της Λακωνίας, αλλά και πολιτών που έχουν διαπρέψει και συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Μετά τις βραβεύσεις, στις 8:20΄ μμ στην πλατεία της Σπάρτης, οι συμμετέχοντες και οι θεατές θα αναμένουν τη φλόγα από τους «Σπαρτιάτες Δρομείς» που θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο της Σπάρτης και θα ανάψει τον βωμό προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Την ίδια στιγμή, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή θα απαγγέλλει τον Εθνικό Ύμνο, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 17/5
18:30: Υποδοχή φλόγας στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από μέλη του συλλόγου «Σπαρτιάτες Δρομείς» και εθελοντές του ΚΕΑΝ
19:00: Χαιρετισμοί επισήμων και προσκεκλημένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Σπάρτης
19:15: Η παρουσία των στους Αθλητικούς Αγώνες – Απαραίτητες Πρώτες Βοήθειες: Ανδρονίκη Κοντού (γενική ιατρός, ΤΟΜΥ Δήμου Αιγάλεω και υπεύθυνη ιατρός αγώνων)
19:45: Κάρτα Υγείας Αθλητών – Προαθλητικός έλεγχος – Νέα Δεδομένα: Αντώνης Λεμονής (Γενικός ιατρός, πρόεδρος Αθλητιατρικής Εταιρείας medicsports, πρόεδρος και σύμβουλος υγειονομικής επιτροπής ΕΠΣ Πειραιώς, ιατρός-επιστημονικός συνεργάτης Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ιατρός-επιστημονικός συνεργάτης Ολυμπιακού Πειραιά,  ομοσπονδιακός ιατρός)
20:15: Βράβευση Λακώνων αθλητών και σωματείων που διέπρεψαν και διαπρέπουν

Σάββατο 18/5
20:00: Εκκίνηση «Sparta Night Run» από την κεντρική πλατεία Σπάρτης
21:30: Τελετή λήξης, βράβευση αθλητών

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα