Έρχεται ο πρώτος αγώνας «Vamvakou Mountain Run»! (VIDEO)

Στο πλαίσιο προγράμματος αναβίωσης του χωριού από το Ίδρυμα Νιάρχος

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 15:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχεται ο πρώτος αγώνας «Vamvakou Mountain Run»! (VIDEO)

Για πρώτη χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Vamvakou Mountain Run» δύο διαδρομών, 7 και 28 χλμ. στον Πάρνωνα Λακωνίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Vamvakou Revival – Η Αναβίωση της Βαμβακούς» που χρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για τον αγώνα
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ενδιαφερόμενοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες κατόπιν ηλεκτρονικής κατοχύρωσης. Οι διοργανωτές επίσης θα παρέχουν στους δρομείς δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από/προς Αθήνα και Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, Κόρινθο, Τρίπολη και Σπάρτη.

Οι δρομείς και των δύο διαδρομών (7 και 28 χλμ.), θα δώσουν σημείο συνάντησης στο χωριό της Βαμβακούς και θα κινηθούν στα καταπράσινα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα, επιστρέφοντας και πάλι στο χωριό της Βαμβακούς για τον τερματισμό. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας, μέσα από την επαφή με πολλά σημεία αναφοράς του τόπου.

Ο αγώνας «Vamvakou Mountain Run» δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας. Ωστόσο, θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας του αγώνα, θα υλοποιούνται, παράλληλα, στη Βαμβακού, πλήθος δωρεάν δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας αθλητών
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του ορεινού αγώνα δρόμου «Vamvakou Mountain Run» στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά έρευνα πάνω στο ορεινό τρέξιμο από την επιστημονική ομάδα του τμήματος Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τμήμα Αθλητικής Αριστείας λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και έχει ως στόχο τη βελτίωση, προάσπιση και ανάπτυξη της υγείας των αθλουμένων. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν αξιολόγηση καρδιοναπνευστικών παραμέτρων στην ηρεμία και κατά τη διάρκεια της μέγιστης προσπάθειας ενώ θα αξιολογηθούν επίσης και οι διατροφικές συνήθειες όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη μελέτη αυτή. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων θα δοθούν στους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, μαζί με οδηγίες για τη προπόνηση τους και τη διατροφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στον αγώνα «Vamvakou Mountain Run» καθώς και -για όσους το επιθυμούν- στην επιστημονική έρευνα αθλητών, πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε το promo video του αγώνα παρακάτω

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα