Συναρπαστικό θέαμα στο «14ο Enduro Λεωνίδας» της Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2019 15:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συναρπαστικό θέαμα στο «14ο Enduro Λεωνίδας» της Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Άριστες εντυπώσεις σε αγωνιζόμενους και θεατές άφησαν ο 6ος Πανελλήνιος Αγώνας Εντούρο & 4ος Νοτίου Ελλάδος με γενικό τίτλο «14ο Enduro Λεωνίδας», που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή (22/9) στη Σπάρτη. Η εκκίνηση των αγώνων δόθηκε στις 9:00 το πρωί στο πάρκο ΟΤΕ από τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 91 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μετά την εκκίνηση στη Σπάρτη, ακολούθησαν χωμάτινο δρόμο έως την περιοχή του Οινούντα, προτού πάρουν πορεία επιστροφής για τον τερματισμό στη λακωνική πρωτεύουσα. Ειδικές διαδρομές περιλάμβανε ο αγώνας στο 17ο χλμ της παλαιάς ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης, μετά το χωριό Σελλασία και στον επαρχιακό δρόμο προς Βρέσθενα.

Η διοργάνωση προσμετρήθηκε ως 6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ ενσωμάτωσε τον 4ο αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας. Η διαδρομή του αγώνα ήταν κυκλική «9» και το συνολικό μήκος ανά ημέρα ήταν 180 χλμ. για τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος και 140 χλμ. για τον αγώνα του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος.

Ο Αθλητικός Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (ΑΜΟΣ), δια του προέδρου του και «ψυχή» της διοργάνωσης Θανάση Λυκούση, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη, αλλά και στην προκάτοχό του Ντία Τζανετέα, στον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, στον τέως αντιδήμαρχο Σπάρτης Νίκο Φλώρο (σσ την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Σπύρος), στον τέως δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, όπως και στον μηχανικό Δημήτρη Τερζή (σσ την πλακέτα παρέδωσε ο επί χρόνια υποστηρικτής, επίσης μηχανικός, Χρήστος Παϊκόπουλος).

Στις απονομές συμμετείχαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης κκ Γεωργία Ζαχαράκη, Χρήστος Κανακάκος, Γεωργία Δεδεδήμου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελλασίας Μαρία Καλιαμούρη και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης Βασίλης Μαυροειδόγγονας.

Οι διακρίσεις
των αναβατών του ΑΜΟΣ

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
- Μιχάλης Ντουζένης (E1) : 3ος στην κατηγορία του

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Κώστας Νίκιας (Ε1): 1ος στην κατηγορία του και 1ος στη γενική κατάταξη
- Φώτης Αλεξόπουλος (ES): 1ος στην κατηγορία του και 2ος στη γενική κατάταξη
- Παναγιώτης Μπελίτσης (ES): 2ος στην κατηγορία του
- Μανώλης Ρουμελιώτης (ES): 4ος στην κατηγορία του
- Χρήστος Νικολόπουλος (ES): 6ος στην κατηγορία του
- Ευάγγελος Νικητέας (EH): 1ος στην κατηγορία του

Διοργανωτές ήταν η Αθλητική Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (ΑΜΟΣ) και ο Δήμος Σπάρτης.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας των αγώνων ήταν ο «Λακωνικός Τύπος» και το www.lakonikos.gr.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

panellhnio01


4ος ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

panellhnio02

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti