Εκκίνηση την Παρασκευή για τον 5ο «Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο»

Στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 490 χλμ.

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 14:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκκίνηση την Παρασκευή για τον 5ο «Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο»

Τον 5ο «Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο», στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, συνολικού μήκους 490 χλμ., διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (ΦΑΟΣ). Οι διοργανωτές  αναφέρουν ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Λ.Μ.Α-Υ).

Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 πμ από τον πεζόδρομο της Ερμού (μπροστά από το Μουσείο Κεραμεικού). 146 αθλητές και 42 αθλήτριες από 14 χώρες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη Σπάρτη με τελικό τους προορισμό και τερματισμό το σημείο εκκίνησης (Αθήνα) έως τις 19 Νοεμβρίου 2019 (συνολική διάρκεια 104 ώρες).

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Έτσι, θα ζωντανέψει η διαδρομή που διέτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν τη Μάχη του Μαραθώνα. Η επιστροφή των αθλητών θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο (συνολική απόσταση 490 χλμ).

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί SOS.

Επίσης, επαρκή τροφοδοσία σε 140 τραπεζάκια συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, καθώς και 11 κεντρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα παρέχουν στους αθλητές και ζεστό φαγητό. Οι χορηγίες είναι σε εξέλιξη ολοκλήρωσης.

Η ενημέρωση όλων των αθλητών (14/11/19 - 17:30) καθώς και η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις στις (19/11/19 - 18:00) θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ» του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, ΤΚ 11851, στάση Μετρό Κεραμικός).

Ο πρώτος και η πρώτη θα λάβουν παπούτσια ενώ όλοι όσοι θα τερματίσουν θα πάρουν τεχνικό μπλουζάκι προσφορά της εταιρείας skechers.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν αναμνηστικό μπλουζάκι.

Υγειονομική κάλυψη θα παρέχεται από τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ κατά μήκος της διαδρομής, που θα συνδράμουν για την καλύτερη και μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών.

Επίσης, φορείς, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, κοινότητες και πλήθος εθελοντών θα συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις για την κάλυψη σημαντικών αναγκών του Αγώνα.

Τέλος, ενημερωτικά μέσα θα προβάλλουν τον αγώνα υπεραπόστασης, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, με βαρύ ιστορικό υπόβαθρο, που αναδεικνύει τον αθλητισμό και πολιτισμό της χώρας.  

«Οι αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις τονώνουν την κοινωνία κι ο “Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος” έρχεται, για μια ακόμη φορά να δώσει τον τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων με την οργάνωση των “Αθηναίων Δρομέων”», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

Δείτε πληροφορίες για τον αγώνα εδώ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος