Τέσσερα χρυσά μετάλλια για τον Π. Δούση στο Βελιγράδι

Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερα χρυσά μετάλλια για τον Π. Δούση στο Βελιγράδι

Σαν «άνεμος» πέρασε ο Παναγιώτης Δούσης από το Βελιγράδι, σαρώνοντας όλα τα ρεκόρ σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαρτίου. Στους αγώνες, η Ελλάδα συμμετείχε με 80 αθλητές και αθλήτριες, ενώ συνολικά εκπροσωπήθηκαν 12 χώρες.

Ο Παναγιώτης Δούσης επέλεξε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες συμμετοχής (υπό τον φόβο του κορονοϊού), προγραμματίζοντας κανονικά το ταξίδι με την Εθνική ομάδα για τη Σερβία.

Ο Π. Δούσης έλαβε μέρος σε τέσσερα αγωνίσματα (800 μ. - 1500 μ. - 3000 μ. τρέξιμο και 3000 μ. βάδην), κερδίζοντας τέσσερα χρυσά μετάλλια! Στο δρομικά αγωνίσματα (800 μ. - 1500 μ. - 3000 μ.) πέτυχε νέα Βαλκανικά ρεκόρ, ενώ στα τρία κατέρριψε τα δικά του ρεκόρ.

Σε ρουτίνα εξελίσσεται πλέον για τον Δούση η κατάκτηση των πρώτων θέσεων σε διεθνείς αγώνες, καθώς δεν «υπάρχουν» αντίπαλοι γι’ αυτόν. Τα χρόνια φεύγουν, το ρολόι του χρόνου προχωράει, όμως, γι’ αυτόν δείχνει να έχει σταματήσει. Όπως αναφέρει ο ίδιος στον «Λακωνικό Τύπο, «όταν βρίσκομαι στην αφετηρία ενός αγώνα προσπαθώ να πω στον εαυτό μου ότι δεν είμαι αυτός με τις τόσες διακρίσεις, αλλά θεωρώ ότι είμαι ασήμαντος για να είμαι ευτυχής με ό,τι πετύχω. Όταν τρέχω δεν βλέπω αν έχω αντιπάλους ή είμαι μόνος μου. Δεν μάχομαι να κερδίσω τους αντιπάλους μου, μάχομαι να κερδίσω τον προηγούμενο καλύτερο εαυτό μου».

Όπως συμπληρώνει ο βετεράνος αθλητής στον «Λακωνικό Τύπο», «σχετικά με τους αγώνες, έχω να πω ότι ήμουν προετοιμασμένος. Καθοριστική ήταν η βοήθεια ενός μεγάλου προπονητή, του Παναγιώτη Μανωλόπουλου από τη Χαλκίδα, ο οποίος προπονεί δύο ακόμη αθλητές και βρίσκεται κοντά μας σε διεθνείς αγώνες. Γνωρίζοντας τις δυνάμεις μου, μού λέει πόσο θα περνάω την κάθε στροφή, σε κάθε αγώνισμα κι έτσι επιτυγχάνονται τα ρεκόρ. Η αγάπη που τρέφουν οι αθλητές προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, ακόμη και ρεκόρ, προς τέρψιν των θεατών που απόλαυσαν ωραίες κούρσες. Ο σκοπός των βετεράνων είναι οι αθλούμενοι να βοηθούν τη διατήρηση της υγείας τους και να προχωρήσουν και πιο πέρα. Όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει διάθεση και πίστη σε αυτό που κάνουν», καταλήγει ο Π. Δούσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα