Όλα ανοιχτά για το φετινό «Σπάρταθλον»

Ο κορονοϊός απειλεί τη διοργάνωση - Οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 13:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλα ανοιχτά για το φετινό «Σπάρταθλον»

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά για τη διεξαγωγή -ή μη- του φετινού «Σπάρταθλον» και η αβεβαιότητα οφείλεται, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στον κορονοϊό. Πρόθεση και επιθυμία του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» είναι η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στις ορισθείσες ημερομηνίες, δηλαδή κατά το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου 2020. Όμως, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, «λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι αδύνατον, προς το παρόν, να ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με την πραγματοποίηση ή μη του αγώνα». Πάντως, δεν τίθεται θέμα μετάθεσης του αγώνα σε μεταγενέστερη ημερομηνία μέσα στο 2020.

Προϋποθέσεις διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές του «Σπάρταθλον», είναι:
-  Πρώτη και κύρια προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των συνοδών, των μελών του Συνδέσμου, των εθελοντών και των λοιπών συνεργατών. «Όλοι οι προαναφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν στο ακέραιο τα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει η Ελληνική Πολιτεία, αλλά και όσα επιπλέον θα προστεθούν από το ΔΣ του Συνδέσμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αυτά τα μέτρα και λοιπές προφυλάξεις θα συγκεκριμενοποιηθούν με νεότερες ανακοινώσεις.
- Άρση της απαγόρευσης διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων γενικά και ειδικότερα των αγώνων δρόμου επί δημοσίας οδού.
- Άρση όλων των  μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων που σχετίζονται με τον αγώνα.
- Λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων ώστε να  εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός κλινών.
- Επανέναρξη λειτουργίας των αεροπορικών συγκοινωνιών (χωρίς την επιβολή του 14ήμερου κατ΄ οίκον περιορισμού) ώστε να είναι εφικτή η άφιξη στην Ελλάδα επαρκούς αριθμού αθλητών  και συνοδών.
«Αν έστω και μία από τις παραπάνω πέντε προϋποθέσεις δε μπορεί να υλοποιηθεί, ο αγώνας ματαιώνεται λόγω ανωτέρας βίας», τονίζουν οι διοργανωτές.
Σε κάθε περίπτωση, οριστική απόφαση για την διεξαγωγή ή μη του αγώνα αναμένεται να ληφθεί το αργότερο μέχρι την 15η  Ιουλίου 2020.

Τροποποίηση του κανονισμού αγώνος ειδικά για το 2020:
- Η προθεσμία υποβολής της φόρμας συμμετοχής (entry form) των αθλητών παρατείνεται κατά ένα μήνα δηλαδή μέχρι 15/6/2020 και της πληρωμής μέχρι 15/7/2020.
- Η προθεσμία δηλώσεων Συνοδών που χρειάζονται διανυκτέρευση στη Σπάρτη (πακέτο βασικό-Σπάρτη) επίσης παρατείνεται μέχρι 15/6/2020, ενώ ως ημερομηνία πληρωμής για Συνοδούς παραμένει η 10η Αυγούστου 2020 όπως ορίζεται στη φόρμα συμμετοχής.
 - Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα, όσοι αθλητές μέχρι την ημέρα της ακύρωσης έχουν ήδη καταβάλει το ποσόν συμμετοχής τους θα δικαιούνται είτε να ζητήσουν την επιστροφή του (μείον τα έξοδα της Τράπεζας), είτε να το μεταφέρουν ως συμμετοχή τους για τον αγώνα του 2021. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση εξασφαλίζουν κατά 100% την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2021 ανεξαρτήτως των κριτηρίων συμμετοχής που θα ισχύσουν  τότε. Οι υπόλοιποι θα επιλεγούν με τα κριτήρια που θα ισχύουν το 2021.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα