Εύσημα της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στον Δ. Σπάρτης

Για την τελετή υποδοχής του Μαρτίου

Πέμπτη, 14 Μάιος 2020 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εύσημα της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στον Δ. Σπάρτης

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε, την Τρίτη 12 Μαΐου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, στον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, για τη συνδρομή του στο έργο της  Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και την τελετή υποδοχής που διοργανώθηκε στις 13 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα, η επιστολή ανέφερε:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε σας προσωπικά και στους συνεργάτες σας, για την πολύτιμη συνδρομή σας στο έργο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Eπίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε τoν Αντιδήμαρχο κ. Μ. Βακαλόπουλο  για την αδιάκοπη υποστήριξη της κοινής μας προσπάθειας και την σημαντική συμβολή της στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Διατηρούμε το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης από την ευδόκιμη συνεργασία μας και ελπίζουμε αυτή να επαναληφθεί στο μέλλον».

Η απάντηση Δούκα
Σε απάντηση του ο δήμαρχος Π. Δούκας απάντησε στον κ. Βασιλόπουλο, υπενθυμίζοντας τη συμβολή του Λυκούργου στη θέσπιση της Ολυμπιακής εκεχειρίας όπως την αφηγήθηκε ο Πλούταρχος.

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Και εμείς σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία - και Ευχόμαστε Κάθε Επιτυχία στους Ολυμπιακούς στο Τόκυο!

..... Γιατί εμείς οι Σπαρτιάτες έχουμε ξεχωριστή σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) τους έδωσαν τη σπουδαιότητά τους, και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου!!!

(Και η γυμναστική και αγωνιστική παιδεία είναι Σπαρτιατικής καταβολής!)

Όπως περιγράφει ο Πλούταρχος [Λυκ.23.2] “ἔοικε δὲ καὶ τῆς Ὀλυμπιακῆς ἐκεχειρίας ἡ ἐπίνοια πρᾴου καὶ πρὸς εἰρήνην οἰκείως ἔχοντος ἀνδρὸς εἶναι [δηλαδή του Λυκούργου!!], .... θεώμενον ἀκοῦσαι δὲ φωνὴν ὥσπερ ἀνθρώπου τινὸς ἐξόπισθεν ἐπιτιμῶντος αὐτῷ καὶ θαυμάζοντος ὅτι τοὺς πολίτας οὐ προτρέπεται κοινωνεῖν τῆς πανηγύρεως: ὡς δὲ μεταστραφέντος οὐδαμοῦ φανερὸς ὁ φθεγξάμενος ἦν, θεῖον ἡγησάμενον, οὕτω πρὸς τὸν Ἴφιτον τραπέσθαι καὶ συνδιακοσμήσαντα τὴν ἑορτὴν ἐνδοξοτέραν καὶ βεβαιοτέραν καταστῆσαι.»!!”»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα