Ετοιμάζονται για το φετινό Σπάρταθλον με όλα τα μέτρα προστασίας

Αγγίζουν τις 278 οι συμμετοχές

Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2020 09:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ετοιμάζονται για το φετινό Σπάρταθλον με όλα τα μέτρα προστασίας

Κανονικά διεξάγονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και ακολουθώντας τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία, ο αγώνας θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. «Ελπίζουμε μέχρι τότε ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες να ανατρέψουν την σημερινή ευνοϊκή κατάσταση», αναφέρουν οι διοργανωτές.
Σημειώνεται ότι όλοι οι αθλητές, μέλη πληρωμάτων και συνοδοί αθλητών που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό Covid-19. Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί από πιστοποιημένο εργαστήριο το πολύ 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα και να είναι στην αγγλική γλώσσα.

Οι φετινές συμμετοχές
Παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, οι αθλητές του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ φαίνεται να μην πτοούνται, καθώς ο αριθμός των συμμετοχών από όλο τον κόσμο αγγίζει τις 278. Σύμφωνα με την τελική λίστα που ισχύει μέχρι σήμερα, 51 από τις συμμετοχές αφορούν Έλληνες δρομείς, ενώ δεκάδες ακόμη περιλαμβάνονται στην λίστα αναμονής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα, όσοι αθλητές έχουν ήδη καταβάλει το ποσό συμμετοχής τους θα δικαιούνται είτε να ζητήσουν την επιστροφή του (μείον τα έξοδα της Τράπεζας), είτε να το μεταφέρουν ως συμμετοχή τους για τον αγώνα του 2021. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση εξασφαλίζουν κατά 100% την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2021 ανεξαρτήτως των κριτηρίων συμμετοχής που θα ισχύσουν τότε. Οι υπόλοιποι θα επιλεγούν με τα κριτήρια που θα ισχύουν το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος