Διάκριση για τον Λάκωνα δρομέα Δημοσθένη Τζανάκο

2ος σε αγώνα από Δελφούς έως Ρίο

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 14:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάκριση για τον Λάκωνα δρομέα Δημοσθένη Τζανάκο

Διεξήχθη από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο «Δόλιχος Δρόμος» στη διαδρομή Δελφοί  - Αρχαία Ολυμπία (μήκους 255 χλμ). Παράλληλα με την εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε η 4η διοργάνωση του αγώνα «Πάμε Ρίο» και η 2η διοργάνωση «Ρίο-Ολυμπία».

Σπουδαία διάκριση στον αγώνα «Πάμε Ρίο» πέτυχε ο λακωνικής καταγωγής αθλητής Δημοσθένης Τζανάκος, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τερματίζοντας από τους Δελφούς στο Ρίο με επίδοση 12 ώρες και 41’9’’ και μάλιστα κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Λάκωνας αθλητής, οποίος συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στον Κλασικό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ανήκει στον ΣΜΑΧ Φειδιππίδη, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Στον σπουδαίο αγώνα υπέρ – απόστασης, ο Σύλλογός μας βγήκε θριαμβευτής με τις εξαιρετικές επιδόσεις του Δημοσθένη και του Σταύρου, καθώς και τη συμμετοχή του Παντελή Σταθάτου, που λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του (οι μυημένοι γνωρίζουν ότι καμιά φορά η προετοιμασία αξίζει περισσότερο κι από τον αγώνα). Επίσης, άξιοι αναφοράς είναι και οι άλλοι δυο Πατρινοί δρομείς, Ανδρέας Κριπαρόπουλος και Χρήστος Κατσιρόπουλος, που ολοκλήρωσαν αυτή την τιτάνια προσπάθεια».

Ο Δημοσθένης είναι γιος του δημοτικού συμβούλου Πατρών, Νίκου Τζανάκου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μάνη. Ο Ν. Τζανάκος είναι αδελφός του γνωστού ασφαλιστή της Σπάρτης Γιώργου Τζανάκου και ετεροθαλής αδελφός του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού.

φωτο: dete.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti