Άρης Σκάλας και Πανγυθεατικός: «Θα αρνηθούμε να συμμετάσχουμε με επανέναρξη από το μηδέν»

Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 12:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άρης Σκάλας και Πανγυθεατικός: «Θα αρνηθούμε να συμμετάσχουμε με επανέναρξη από το μηδέν»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικήσεις Πανγυθεατικού και Άρη Σκάλας, με αφορμή τα σενάρια για εκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας από μηδενική βάση, που θα έχει ως συνέπεια να μην καταμετρηθούν οι βαθμοί κατά τις 4 πρώτες αγωνιστικές που έχουν ήδη διεξαχθεί.

Συγκεκριμένα, οι δύο λακωνικοί σύλλογοι τονίζουν: «Ως θεατές σε ένα θέατρο του παράλογου, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τον εμπαιγμό των ομάδων της Γ' Εθνικής κατηγορίας να κλιμακώνεται.

Κύριοι της ΕΠΟ και των αρμόδιων επιτρόπων:
- Διακόψατε ένα πρωτάθλημα 4 μόλις αγωνιστικές μετά την έναρξη του και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι σαφώς καλυτέρα από τώρα.
- Αφήσατε τους αθλητές άπραγους επί 4 μήνες και τις διοικήσεις των ομάδων «στο σκοτάδι» σχετικά με ενδεχόμενη συνέχεια του πρωταθλήματος.
- Ξαφνικά, αποφασίσατε χωρίς καμία ενημέρωση την επανέναρξη αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ορίσατε έναρξη προπονήσεων, χωρίς καν να γνωρίζουμε το πλαίσιο για επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων(!!!), υποχρεώνοντας τις ομάδες να συγκεντρώνουν τους ποδοσφαιριστές(πολλοί εκ των όποιων διαμένουν σε άλλες περιοχές, από την έδρα των ομάδων τους) χωρίς καν να γνωρίζουν αν θα υπάρξουν αγώνες.
- Αφήσατε να διαρρεύσει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε ένα γύρο, σεβόμενοι τουλάχιστον τον ιδρώτα των αθλητών για τους βαθμούς, που κατέκτησαν στο γήπεδο τις πρώτες 4 αγωνιστικές. Δώσατε περιθώριο 5 ημερών στις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή, υπό την απειλή του υποβιβασμού. Έχοντας αυτά τα δεδομένα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα σας και δηλώσαμε συμμετοχή -παρά το τεράστιο κόστος και την έλλειψη οποιουδήποτε εσόδου- σκεπτόμενοι ότι θα είναι άδικο για τους αθλητές, τους χορηγούς και τους ανθρώπους γύρω από τις ομάδες να μην συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Και ενώ δηλώσαμε συμμετοχή έρχεστε να ανατρέψετε αυτό το πλαίσιο και να σχεδιάζετε επανέναρξη των πρωταθλημάτων από μηδενική βάση;;; Ποια ηθική και νομιμοποιητική βάση μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση; Πώς είναι δυνατό να διαγράφονται βαθμοί που κατακτήθηκαν στο γήπεδο σε επίσημους αγώνες;
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως αν ισχύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αρνηθούμε να συμμετάσχουμε καθώς δεν θέλουμε να συναινέσουμε σε ένα εγχείρημα που δεν ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετεί, αλλά σίγουρα δείχνει έλλειψη σεβασμού στις ίδιες τις άξιες του αθλητισμού και του “ευ αγωνίζεσαι”».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia