Εις «σάρκαν μίαν» Σπαρτιατικός και Λακωνικός στο μπάσκετ!

Μνημόνιο συνεργασίας για τη συνένωση σε ένα ενιαίο σωματείο - Οι στόχοι που αποβλέπει το νέο σχήμα - Τι δηλώνουν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 13:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εις «σάρκαν μίαν» Σπαρτιατικός και Λακωνικός στο μπάσκετ!

Μια νέα εποχή ανατέλλει για το λακωνικό μπάσκετ, καθώς ένα φιλόδοξο εγχείρημα έρχεται να αναθεωρήσει τα δεδομένα και να μεταβάλλει ισορροπίες, προσδίδοντας δυναμική και διανοίγοντας νέους ορίζοντες στο άθλημα τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Προτάσεις και σκέψεις που είχαν τεθεί επί τάπητος στο παρελθόν -κυρίως σε φιλολογικό επίπεδο- επί της προοπτικής συνάθροισης  δυνάμεων με στόχο τη σύνθεση ενός ισχυρού ομαδικού σχήματος φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρει «σάρκα κι οστά». Ύστερα και από την έκδοση της διαπιστωτικής απόφασης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Σπαρτιατικός ΓΣ και ο ΑΣ Λακωνικός ανακοινώνουν επίσημα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μέσω του οποίου εκφράζεται η βούληση και των δύο μερών να συμμετάσχουν σε μία κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής καλαθοσφαίρισης, μέσα από τη λειτουργία ενός ενιαίου σωματείου.

Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα του αθλήματος στον νομό Λακωνίας, οι περιορισμένοι πόροι, καθώς και οι προοπτικές επιβίωσης των αθλητικών συλλόγων στην εποχή της παρατεταμένης κρίσης, οδήγησαν τον Σπαρτιατικό και τον Λακωνικό στη συναπόφαση μίας κοινής προσπάθειας. «Άλλωστε, οι νέες τάσεις επιβάλλουν μία νέα κουλτούρα συνεργειών, αλλά και τη μετάβαση από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια και από την αυτόνομη πορεία στις στρατηγικές συνεργασίες», εξηγούν οι πρόεδροι του Σπαρτιατικού κ. Παναγιώτης Πριστούρης και του Λακωνικού κ. Χάρης Βασιλάκος.

Βάσει της προγραμματικής συμφωνίας των δύο ομάδων, σαφής σκοπός του νέου σχήματος είναι «η ώθηση των νέων στη δημιουργική ενασχόληση με τον αθλητισμό και η διάπλαση καλαθοσφαιριστών με ισχυρή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη ακαδημιών αξιώσεων».

Η συνεργασία των δύο σωματείων θα γίνει υπό τη σκέπη και το όνομα του Σπαρτιατικού ΓΣ, με τα τμήματα πλέον (Junior, Mini, Παιδικό, Εφηβικό, Γυναικείο, Ανδρικό) να ξεπερνούν τους 100 αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή παρακολούθησης του εγχειρήματος θα εκπροσωπούνται και οι δύο σύλλογοι.

Χρέη προπονητών σε όλα τα τμήματα αναλαμβάνουν ο Αθανάσιος Σκιαδάς και ο Θεόδωρος Σφυρής, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα «καλαθοσφαίριση» και εγγεγραμμένοι στο αντίστοιχο μητρώο προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό τη διασφάλιση τόσο των ίδιων των αθλητών όσο και των γονέων τους.  

«Αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος, αν θες να πας μακριά πηγαίνετε μαζί», τονίζουν οι κκ Πριστούρης και Βασιλάκος και προσθέτουν: «Σε μία εποχή, όπου όλα γύρω μας αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, η ανάγκη ανάπτυξης δικτύου συνεργειών φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Σήμερα, σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο, η συνεργασία μεταξύ δύο συλλογικοτήτων, οι οποίες μέχρι πρότινος συναγωνίζονταν εντός γηπέδου, δεν αποτελεί ταμπού, αλλά μία βιώσιμη λύση», καταλήγουν οι δύο πρόεδροι των σωματείων της Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti