Μόνο με πιστοποιητικό ή τεστ η άθληση και οι αγώνες

Τι ισχύει από 13/9 για την πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 14:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μόνο με πιστοποιητικό ή τεστ η άθληση και οι αγώνες

Σε ισχύ τέθηκαν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα για σωματική άσκηση,   προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα τόσο σε ανοικτές, όσο και σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι αθλούμενοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διενέργεια PCR ή rapid test τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ η ανωτέρω υποχρέωση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου υφίσταται και για τους προπονητές σωματείων. Από τον προληπτικό έλεγχο για αγώνες ή προπονήσεις, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως αθλητές και προπονητές σωματείων που είναι εμβολιασμένοι και έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό ή που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, θα πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο.

Παράλληλα, προβλέπεται η λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών σε σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων, ενώ η χρήση αποδυτηρίων για αθλητές και αθλούμενους επιτρέπεται με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
- Ένα άτομο ανά 15 τμ
- Χρήση του πενήντα τοις εκατό (50%) της δυναμικότητας των καταιονιστήρων (ντους)
- Τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Παρουσία θεατών οι αγώνες
Από τη Δευτέρα 13/9 επιτρέπεται, ακόμα, η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές,
- Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
- Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές,
- Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
  Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους. Οι ανήλικοι 12 ετών και άνω προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
  Επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς την παρουσία θεατών, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τριακόσια (300) άτομα, ομάδες εκκίνησης ανά 50 άτομα, με ηλεκτρονικές εγγραφές των συμμετεχόντων, με υποχρεωτικό rapid test εντός 48 ωρών ή PCR εντός 72 ωρών για ενήλικες συμμετέχοντες ή self-test εντός 24 ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης αποκλειστικά για ανήλικους συμμετέχοντες και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  Επιτρέπεται η διεξαγωγή άλλων αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με ηλεκτρονικές εγγραφές αυτών και με συμμετοχή ποσοστού συμμετεχόντων έως 95% με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο και ποσοστού έως 5% για μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες με υποχρεωτικό PCR test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο ανωτέρω ποσοστό 5% περιλαμβάνονται και οι ανήλικοι μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες, οι οποίοι προσέρχονται με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός 24 ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti