Παιδικός αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων στη Σπάρτη

Παράλληλα με τον 24ωρο αγώνα αντοχής ενηλίκων

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 13:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παιδικός αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων στη Σπάρτη

Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Σπάρτη έχει προκηρυχθεί για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 το πρωί. Παράλληλα με τον παιδικό αγώνα, όπως έχει γίνει γνωστό, θα διεξαχθεί ο 24ωρος αγώνας ενηλίκων (Sparta City Ultra), σε κυκλική διαδρομή, επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (άγαλμα Λεωνίδα έως σχολεία).

«Σκοπός του παιδικού αγώνα είναι τα παιδάκια να δουν και να τρέξουν μαζί με τους αθλητές του αγώνα, τα μεν παιδιά να δουν από κοντά τους αθλητές που κάνουν αυτό το δύσκολο εγχείρημα αλλά και οι αθλητές δε να πάρουν δύναμη από τη ζωντάνια των παιδιών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι «Σπαρτιάτες Δρομείς».

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα παιδιά θα είναι εξ’ ολοκλήρου επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με έναρξη από τα σχολεία της Σπάρτης και τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα έμπροσθεν του δημοτικού σταδίου.

Ο αγώνας, στον οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα γίνει σε κύματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Το πρώτο γκρουπ παιδιών θα αφορά παιδιά της 6ης Δημοτικού, το δεύτερο γκρουπ θα αφορά παιδιά της 5ης Δημοτικού και ούτω καθεξής, μέχρι και τα παιδιά της 1ης Δημοτικού.

Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα συνοδεύονται, επί της διαδρομής, από ενήλικες δρομείς, οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν μέρος στον 24ωρο αγώνα, αλλά θα είναι εκεί για να τα συνοδεύσουν από την εκκίνηση (1ο Γυμνάσιο Σπάρτης) έως και τον τερματισμό (άγαλμα Λεωνίδα).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti