Για πρώτη φορά Σάββατο η εκκίνηση του «Σπάρταθλον»

Ανατρέπει το καθιερωμένο πρόγραμμα ο Δήμος Αθηναίων

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2023 15:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για πρώτη φορά Σάββατο η εκκίνηση του «Σπάρταθλον»

Αλλάζει η ημέρα έναρξης του διεθνούς υπερμαραθωνίου «Σπάρταθλον» για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μετά από συνολικά 40 προηγηθείσες διοργανώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον», η εκκίνηση του 41ου αγώνα θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, αντί της Παρασκευής που παραδοσιακά έκανε πρεμιέρα το ιστορικό δρώμενο τα περασμένα χρόνια.

Η τροποποίηση αυτή οφείλεται σε απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή αθλητικών οργανώσεων σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης των Αθηνών κατά τις  εργάσιμες ημέρες, αφού το κυκλοφοριακό «κομφούζιο» που προκαλείται επιφέρει ιδιαίτερη αναστάτωση και προβλήματα, σύμφωνα με το σκεπτικό των υπευθύνων.

Ως εκ τούτου, ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», όπως προαναφέρθηκε, μεταθέτει την έναρξη του αγώνα για το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου. Η μεταβολή του αγωνιστικού προγράμματος συμπαρασύρει και το σκέλος της διοργάνωσης στη Σπάρτη, αφού ο πρώτος αθλητής αναμένεται να τερματίσει στην πόλη της Σπάρτης τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου και σταδιακά οι υπόλοιποι μέχρι τις 7:00 μμ της ίδιας ημέρας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση