Στις 16-17 Σεπτεμβρίου ο «Δρόμος της Ακμής»

Σπάρτη-Αρχ. Ολυμπία και Σπάρτη-Μεγαλόπολη

Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2023 18:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 16-17 Σεπτεμβρίου ο «Δρόμος της Ακμής»

«Ο Δρόμος της Ακμής» - «Heyday Road» θα διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2023 στις διαδρομές Σπάρτη – Μεγαλόπολη (72 χλμ.) και Σπάρτη - Αρχαία Ολυμπία (165 χλμ.).

«Εκεί που τέμνεται η κληρονομιά της Ιστορίας και το μεγαλείο του σύγχρονου Αθλητισμού,
το “Heyday Road: έρχεται και καλεί τους πάντες για μία επανεκκίνηση αξιών στον τόπο “που ξεκίνησαν όλα”», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Υπό τη «λάμψη»
του μυθικού Γιάννη Κούρου
Επισημαίνουν ακόμα οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης: «Κι αν ένας τέτοιος αγώνας αναπτύσσεται υπό την σκιά μεγάλων ιστορικών φυσιογνωμιών - του μέγα νομοθέτη της Σπάρτης, Λυκούργου, και του πρωτοπόρου Βασιλιά της Ήλιδας, Ίφιτου- θα έμοιαζε στις μέρες μας “απρόσωπος” αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος ο οποίος ενσαρκώνει τις αξίες του. Ο άνθρωπος που αποδεικνύει πως αυτό που πρεσβεύει και διακηρύσσει το “Heyday Road” είναι και υπαρκτό αλλά και εφικτό. Ένας αθλητής που κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση, όχι μόνον με τις επιδόσεις του αλλά και με την όλη του πορεία. Ο μέγιστος των ultrarunners, ο υπεραθλητής των ρεκόρ και των μεγάλων αποστάσεων, ο Γιάννης Κούρος.

Ο Αθλητισμός επιστρέφει στις πηγές του. Στις 16 & Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε στην εκκίνηση, στο άγαλμα του Λυκούργου στη Σπάρτη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti