Αρχές Οκτωβρίου η εκκίνηση για το 10ο «Tour du Peloponnese»

Από τη Λακωνία διέρχεται και φέτος ο αγώνας ιστορικών οχημάτων

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2023 14:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχές Οκτωβρίου η εκκίνηση για το 10ο «Tour du Peloponnese»

Συνολικά 140 συμμετοχές από 18 χώρες αποτελούν τα πληρώματα των αυτοκινήτων που λαμβάνουν μέρος στη φετινή 10η διοργάνωση του «Tour du Peloponnese», που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου και το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ».

Μαζί με μηχανικούς, συνεργεία και μέλη οργάνωσης, 200 συνολικά άτομα θα συμμετάσχουν στον ξεχωριστό αυτό «Γύρο της Πελοποννήσου», σε ένα μαγικό ταξίδι 8 ημερών και 1.000 χιλιομέτρων με 21 ειδικές δοκιμασίες ακρίβειας και 60 χρονομετρήσεις. Το «Tour du Peloponnese» αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό αγώνα κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου.

Ο «χάρτης» των διαδρομών
Η έναρξη του αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και τα οχήματα θα διανύσουν πανέμορφες διαδρομές της Πελοποννήσου αλλά και της Λακωνίας.

Πρώτη τους «επαφή» με το λακωνικό έδαφος θα γίνει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με πρώτες στάσεις σε Λιμένι και Αρεόπολη. Την επομένη, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, τα πληρώματα των αυτοκινήτων θα περάσουν διαδοχικά από Γύθειο και Σκάλα, ενώ θα διανυκτερεύσουν στην όμορφη Μονεμβασιά.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς Κυπαρίσσι και από εκεί θα μεταβούν στη Σπάρτη και στη συνέχεια στον Μυστρά, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία διανυκτέρευση του αγώνα. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τη λακωνική πρωτεύουσα με προορισμό το Ναύπλιο κι από εκεί θα κατευθυνθούν στις Σπέτσες όπου και θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti