«Δρόμος των 118» στη μνήμη των εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο 3ος αγώνας

Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2023 13:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δρόμος των 118» στη μνήμη των εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι

Τον «Δρόμο των 118» που είναι αφιερωμένος στους εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Νοεμβρίου 1943 στο Μονοδένδρι, διοργανώνουν για τρίτη φορά ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Οι Αθάνατοι», με τη φιλική συμμετοχή των «Σπαρτιατών Δρομέων».

Ο αγώνας συνολικού μήκους 23 χλμ. θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με ώρα εκκίνησης 10:45΄ πμ. Η αφετηρία του αγώνα θα είναι το μνημείο πεσόντων επί της ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο πάρκο ΟΤΕ της Σπάρτης.
 
Πληροφορίες διαδρομής
Ο αγώνας ξεκινάει 22 χλμ. έξω από τη Σπάρτη, από το μνημείο πεσόντων του Μονοδενδρίου. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο πάρκο ΟΤΕ της Σπάρτης (απέναντι από τον ΙΝ Οσίου Νίκωνος), όπου βρίσκεται το μνημειακό γλυπτό για τους 118.

Εντός της Σπάρτης, οι αθλητές θα διασχίσουν την οδό Ορθίας Αρτέμιδος, θα στρίψουν δεξιά στη Λεωφόρο Λυκούργου, για να τερματίσουν μετά από μερικά μέτρα στη συμβολή της με την οδό Αγίου Νίκωνος όπου και η πλατεία ΟΤΕ.

Η διαδρομή είναι όλη ασφάλτινη και κινείται στα τελευταία περίπου 23 χλμ. της διαδρομής του Σπάρταθλον. Θα υπάρχουν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού:
• στο 4ο χλμ.
• στο 9ο χλμ.
• στο 15ο χλμ.
• στο 19ο χλμ.

Ο αγώνας είναι ως επί το πλείστον κατηφορικός, εκτός από μία μεγάλη παρατεταμένη ανηφόρα στο 1ο χλμ. της διαδρομής. Το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις 3 ώρες, ήτοι  μέχρι τη 1:45΄ μμ της Κυριακής.

Έπαθλα
Θα δοθούν κύπελλα στους 6 πρώτους νικητές και στις 6 πρώτες νικήτριες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ιδιαίτερα τιμητικό μετάλλιο. Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρχουν στον αγώνα.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν αφού ολοκληρωθεί ο αγώνας, περίπου στις 2:00 μμ επί του πάρκου ΟΤΕ.

Εγγραφές
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν, καθώς δεν υπάρχει κόστος, ενώ για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ μέχρι και την Πέμπτη (30/11).

Με την παραλαβή του αριθμού του πριν την εκκίνηση ο κάθε αθλητής θα λάβει ένα κλαδάκι δάφνης, το οποίο καλείται να εναποθέσει κατά τον τερμάτισμό του στο μνημείο των 118 στη Σπάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti