Το Ε4 μονοπάτι του Ταϋγέτου διασχίζει ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2023 14:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ε4 μονοπάτι του Ταϋγέτου διασχίζει ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας

Πεζοπορική εξόρμηση στον Ταΰγετο οργανώνει την προσεχή Κυριακή (3/12) ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑΛ). Η ομάδα θα κινηθεί συγκεκριμένα στη διαδρομή Πηγή Μαγγανιάρη - Αναβρυτή, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 το οποίο διατρέχει την Πελοπόννησο.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 5, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται Α+, σε μια υψομετρική διαφορά της τάξης των 600 μέτρων. Η δράση ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Η διαδρομή κινείται στις ανατολικές πλαγιές του Ταϋγέτου όπου αναπτύσσεται η ζώνη των ορεινών κωνοφόρων, με κυρίαρχα είδη το μαυρόπευκο, το έλατο και τον κέδρο. «Σε ορισμένα σημεία του μονοπατιού που η πυκνή βλάστηση αραιώνει, έχουμε την ευκαιρία είτε ν’ ατενίσουμε προς τον κάμπο του Ευρώτα είτε να θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές πτυχώσεις και τα επιβλητικά ζωνάρια των ανατολικών πλαγιών του βουνού», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Η συνάντηση έχει οριστεί στο σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους και ώρα 7:00 πμ της Κυριακής, απ’ όπου οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν με ΙΧ και ταξί προς Μαγγανιάρη.

Για τη συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές της εξόρμησης, Δημήτρη-Μύρωνα Λιάρο (6938426877) και Γιώργο Τάντουλο (6982077826).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti