Παγκόσμιο αγώνα ποδηλασίας στην Καλαμάτα σχεδιάζει η Περιφέρεια

Ενημερώθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θ. Μιχελόγγονας

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 18:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμιο αγώνα ποδηλασίας στην Καλαμάτα σχεδιάζει η Περιφέρεια

Ο παγκόσμιος αγώνας ποδηλασίας Merciless τύπου Gravel bikes, ο οποίος θα φιλοξενηθεί τον Απρίλιο του 2025 στην πόλη της Καλαμάτας, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη (28/2) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου. Η επαφή έγινε με τους εκπροσώπους της αγγλικής εταιρείας «Red on Sports», καθώς και τον προπονητή ποδηλασίας και διοργανωτή αγώνων, Κοσμά Νταβουτιάν.

Η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί μέρος παγκοσμίου κυπέλλου αγώνων, με τους υπόλοιπους αγώνες να φιλοξενούνται σε άλλες χώρες, όπως Σκωτία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Ισλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Νότια Αμερική.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στην Μεσσηνία θα είναι Καλαμάτα – Μεσσήνη – Οιχαλία, ενώ θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά οδοί με χωμάτινο κατάστρωμα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, καθώς η προοπτική διοργάνωσης ενός διεθνούς εμβέλειας ποδηλατικού γεγονότος στην Καλαμάτα, στοχεύει στην εξέλιξη της περιοχής σε έναν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο ποδηλατικό προορισμό.

Από την πλευρά του ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό γεγονός, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί η ομορφιά και η φιλοξενία του τόπου μας και θα δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένας παγκόσμιος αθλητικός αγώνας». Για τον σκοπό αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθανάσιο Μιχελόγγονα, τον οποίο ενημέρωσε για τη συνάντηση αυτή και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους της «Red on Sports».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti