Στις 16 Σεπτεμβρίου o «Ημιμαραθώνιος Κολοκοτρώνειος Δρόμος»

Αγώνα δρόμου εκτός σταδίου με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Κολοκοτρώνειος Δρόμος», προκηρύσσουν το ΝΠΔΔ Δ. Τρίπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο...
Πέμπτη, 23 Αύγουστος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 16 Σεπτεμβρίου o «Ημιμαραθώνιος Κολοκοτρώνειος Δρόμος»
Αγώνα δρόμου εκτός σταδίου με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Κολοκοτρώνειος Δρόμος», προκηρύσσουν το ΝΠΔΔ Δ. Τρίπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρκάδων Δρομέων και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο φετινός αγώνας -21,1 χιλιομέτρων- θα είναι αφιερωμένος στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, με εκκίνηση-τερματισμό την πλατεία Άρεως και ώρα έναρξης την 9η πρωινή.
Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, θα διεξαχθούν αγώνες Δημοτικών και Γυμνασίων 1.000 μέτρα και 2.000 μέτρα
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξʼ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με μικρή υψομετρική διαφορά, ενώ ο Ημιμαραθώνιος θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Τρίπολης.
Δικαίωμα συμμετοχής στο λαϊκό, όπως ονομάζεται, αγώνα δρόμου, έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 20 ετών, ενώ για τους αγώνες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων απαραίτητη είναι η προσκόμιση κατά την εγγραφή υπεύθυνης δήλωσης του γονέα και του κηδεμόνα.
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. Στους πρώτους νικητές-νικήτριες θα απονεμηθούν κύπελλα, στους πρώτους-δεύτερους και τρίτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα, ενώ σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά με e-mail ή με fax μέχρι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου (Fax 2710-233241, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), στις οποίες θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα, το επώνυμο, το έτος γέννησης, ο Σύλλογος, το αγώνισμα και το τηλέφωνο επικοινωνίας.
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις ηλικιακές κατηγορίες μέχρι 30 ετών (1η κατηγορία), από 31-40 ετών (2η κατηγορία), από 41-50 ετών (3η κατηγορία), από 51-60 ετών (4η κατηγορία) και από 61 ετών και άνω (5η κατηγορία).
Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Κολοκοτρώνειος Δρόμος καλύπτεται με ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Δρόμου.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα Υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους. Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της Υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση του.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε τέσσερις σταθμούς: 5ο, 10ο, 15ο και 18ο χιλιόμετρο. Στην αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ενώ στον τερματισμό εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά και αναψυκτικά.
Σημειώνεται, ότι στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ 2012-2013. Ό, τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους των αγώνων κ.κ. Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο (6973335709), Φώτη Σαββάκη (6944431552) και Κώστα Παντζή (6945392070).
Η παραλαβή αριθμών θα γίνει στο χώρο της εκκίνησης, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti