Special Olympics 2011: Η υποδοχή της Φλόγας σε Μολάους και Μονεμβάσια

Από την πόλη των Μολάων και το Κάστρο της Μονεμβασίας πέρασε στις 22 Ιουνίου η Φλόγα της Ελπίδας, πριν ολοκληρώσει...
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Special Olympics 2011: Η υποδοχή της Φλόγας σε Μολάους και Μονεμβάσια

Από την πόλη των Μολάων και το Κάστρο της Μονεμβασίας πέρασε στις 22 Ιουνίου η Φλόγα της Ελπίδας, πριν ολοκληρώσει τον τελικό της προορισμό στη Λακωνία και την άφιξή της στη Σπάρτη.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ Μολάων και κατέληξε μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο, όπου δύο λαμπαδηδρόμοι των Special Olympics άναψαν το βωμό που είχε τοποθετηθεί εκεί για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια σεμνή αλλά εντυπωσιακή τελετή που συνεπήρε τους παρευρισκομένους και την οποία προετοίμασε το θεατρικό εργαστήρι του Γυμνασίου και Λυκείου Μολάων, ενώ η Φιλαρμονική της οικείας Δημοτικής Ενότητας έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και συνόδευσε τους αθλητές στην έξοδο της πόλης, μετά τη λήξη της όλης εκδήλωσης.

Τους αθλητές χαιρέτησε εκ μέρους του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας στην πόλη των Μολάων ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κολλιάκος και ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Βουνελάκης στο Κάστρο της Μονεμβασίας.

Στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι μεταφέρθηκαν στη Γέφυρα Μονεμβασίας, όπου μια καινούρια λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με τερματισμό την πλατεία του Ελκόμενου στο Κάστρο της πόλης. Εκεί τους υποδέχθηκε η Φιλαρμονική των Δημοτικών Ενοτήτων Ασωπού και Μονεμβασίας, παιανίζοντας τον ύμνο των Special Olympics, ενώ στη συνέχεια η γνωστή ελληνοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα Νάντια Γουάιμπεργκ ερμήνευσε με τη μαγευτική φωνή της τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων διεθνούς φήμης συνθετών, ενθουσιάζοντας το συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δ. Μονεμβασίας και της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics της Αθήνας και στο τέλος δόθηκε μικρή δεξίωση προς τιμή των λαμπαδηδρόμων αλλά και των συνοδών τους.

Ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν μπλουζάκια με το σήμα των Special Olympics σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις λαμπαδηδρομίες.

Σημειώνεται ότι την επιμέλεια των τελετών στις δύο πόλεις του Δ. Μονεμβασίας είχε αναλάβει το υπό δημοσίευση Νομικό Πρόσωπο του οικείου δήμου, υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αξιοσημείωτη η συγκινητική ομιλία που απηύθυνε στο καλωσόρισμά της η δημοτική σύμβουλος Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη, τονίζοντας ότι «οι αθλητές που συμμετέχουν στους παγκόσμιους αγώνες των Special Olympics που θα γίνουν στην Αθήνα είναι πρωταθλητές στα ρεκόρ του στίβου αλλά πάνω απ όλα πρωταθλητές στα ρεκόρ της ζωής, ρεκόρ που πρέπει όλοι να θυμηθούμε αντλώντας από μέσα μας δύναμη, ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες, ιδίως σ’ αυτή τη χρονική περίοδο της κρίσης. Μας λένε να προσπαθούμε με θάρρος, μας λένε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μας δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο, μας διδάσκουν τον αυτοσεβασμό και τον αλληλοσεβασμό. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα μας προσφέρουν».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti