Η Φλόγα των special olympics στη Λακωνία

Συγκινητική υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους της Ελπίδας
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Φλόγα των special olympics στη Λακωνία

Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης υποδέχθηκε η Λακωνία τους λαμπαδηδρόμους των Special Olympics και τους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τους συνόδευαν, σε σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσαν προς τιμήν τους όλοι οι δήμοι του νομού.

Η Φλόγα της Ελπίδας, αφού πρώτα επισκέφθηκε τους δήμους Ευρώτα και Μονεμβασίας, κατέφτασε στη Σπάρτη στις 8.30΄το βράδυ της Τετάρτης 22/6, όπου ο οικείος δήμος σηματοδότησε και αυτός με τη σειρά του την υποδοχή των αθλητών με μια σεμνή τελετή.
Οι λαμπαδηδρόμοι πέρασαν από την είσοδο της πόλης μέσω της οδού Παλαιολόγου για να καταλήξουν στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και να πραγματοποιηθεί εκεί τελικά η μεταλαμπάδευση της Φλόγας της Ελπίδας στο βωμό των «Special Olympics Αθήνα 2011».
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη τελετή αφής της Φλόγας, που μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και υπό τον ήχο του Εθνικού μας Ύμνου από τη φιλαρμονική της πόλης, καταχειροκρότησε τους αθλητές και τους συνοδούς τους.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, καθώς και ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των «Special Olympics Αθήνα 2011», ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Λύκειο των Ελληνίδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο ταξίαρχος του ΚΕΕΜ κ. Αθανάσιος Σαπουντζής, ο διοικητής της ΠΥ Σπάρτης πύραρχος κ. Κων/νος Γιόβας, ο δ/ντης του τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης κ. Κων/νος Χασάπης, ο δ/ντης του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης κ Παναγιώτης Λυμπέρης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας κ. Βαρβάρα Αλοιμόνου-Βελδέκη, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η φλόγα αναχώρησε με προορισμό την αρκαδική πρωτεύουσα.

Την Τρίτη 21/6, οι αθλητές της Ελπίδας μετέφεραν το μήνυμα τους και στη Μάνη. Δύο σεμνές και λιτές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη και στο Γύθειο διοργανώθηκαν προς τιμή τους, από τη δημοτική αρχή της Ανατολικής Μάνης.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου, Μιχάλη Αγριόδημα, ο οποίος μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία του στο Γύθειο τόνισε, ότι ο Δήμος Ανατολικής Μάνης καλωσορίζει τους 7.500 αθλητές από 185 χώρες του κόσμου που θα βρεθούν στη χώρα που γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, για να μας υπενθυμίσουν για μια φορά ακόμα ποιο είναι το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου στην Αθήνα, οι αθλητές Special Olympics θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Η Αθήνα, εφτά χρόνια μετά τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ζήσει ξανά πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Στόχος της ιδρύτριας του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics της Euniche Kennedy Shriver - αδελφής του προέδρου John Kennedy - ήταν η δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά και αυτούς που εντάσσονται, στη σημερινή Ελλάδα βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους εμάς.

Οι Special Olympics, ίσως είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή παγκόσμιος οργανισμός, που δίνει στα άτομα με δεξιότητες την πρώτη θέση, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν, να αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες.

Στους αγώνες Special Olympics δεν υπάρχουν ηττημένοι αλλά μόνο νικητές. Νικητές στον αγώνα που κάνουν για να κερδίσουν την αυτοεκτίμησή τους, καθώς και το σεβασμό όλων μας για την διαφορετικότητά τους.
Χαρακτηριστικός είναι ο όρκος τους: «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος