Μαγευτική εκδρομή του ΕΟΣ στη Μεσσηνία

Μέχρι 23/6 οι δηλώσεις συμμετοχής Περιηγητική-πεζοπορική εξόρμηση στη νοτιοδυτική Μεσσηνία πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, το διήμερο 25-26 Ιουλίου....
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαγευτική εκδρομή του ΕΟΣ στη Μεσσηνία

Μέχρι 23/6 οι δηλώσεις συμμετοχής
Περιηγητική-πεζοπορική εξόρμηση στη νοτιοδυτική Μεσσηνία πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, το διήμερο 25-26 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες και περιλαμβάνει την ομάδα απαιτητικής πεζοπορικής δραστηριότητας και την ομάδα των περιηγήσεων και των ήπιων πεζοποριών, με ελαφρά αποκλίνουσες δραστηριότητες.
Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Το Σάββατο 25/6, οι εκδρομείς θα μεταβούν στην Καλαμάτα, την Πύλο και την Γιάλοβα και θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία από 1 έως 3.30 ώρες στην περιοχή του Παλιόκαστρου (Κορυφάσιον)- Σπηλιάς Νέστορα-Παραλίας Βοϊδοκοιλιάς ή θα κολυμπήσουν στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής.  
Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές σε οργανωμένο camping και σε δωμάτια.
Την Κυριακή 26/6, οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα μεταβούν στο λιμάνι της Πύλου και θα περιηγηθούν στην ακτογραμμή με ένα ειδικά διασκευασμένο σκάφος (καρίνα με θέα στο βυθό) και με τη συνοδεία ξεναγού.
Αποβιβάσεις θα πραγματοποιούνται διαδοχικά σε διάφορες θέσεις και μνημεία της Σφακτηρίας και του κόλπου της Πύλου, όπως στα μνημεία γάλλων, ρώσων και άγγλων πεσόντων της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στο μνημείο ελλήνων πεσόντων της μάχης της Σφακτηρίας και του φιλέλληνα κόμη Σανταρόζα.
Παράλληλα, θα γίνει στάση για μπάνιο με βουτιές από το σκάφος, ενώ η ορειβατική ομάδα θα πραγματοποιήσει διαδρομή σε δύσβατο τμήμα του νησιού και διάπλου του βόρειου περάσματος.
Προαιρετική είναι η επίσκεψη στο Νεόκαστρο της Πύλου και η επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Γιάλοβα.
Το απόγευμα, θα γίνει μετάβαση στο χωριό Χαραυγή, όπου και θα πραγματοποιηθεί ήπια πεζοπορία και μπάνιο στις βάθρες και στους καταρράκτες του εντυπωσιακού Πολυλίμνιου.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 2.30΄ το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και οι εκδρομείς αναμένεται να επιστρέψουν στη Σπάρτη, περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής.
Το κόστος ανέρχεται στα 75 ευρώ με διανυκτέρευση σε δωμάτιο και στα 60 ευρώ με διανυκτέρευση σε σκηνή, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται το κόστος λεωφορείου, το κόστος πορθμείων και η διανυκτέρευση.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Βασίλη Γεωργιάδη, το αργότερο έως την Πέμπτη 23/6, στο τηλέφωνο 2731026343 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών έως και τις 23/6, η εξόρμηση δε θα πραγματοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος