Έριξαν αυλαία τα φετινά «Παλαιολόγεια»: Με λακωνικές διακρίσεις ο 5ος Παλαιολόγειος δρόμος

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε ο 5ος Παλαιολόγειος δρόμος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/6 στην ΤΚ Μυστρά, στο πλαίσιο εορτασμού των...
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έριξαν αυλαία τα φετινά «Παλαιολόγεια»: Με λακωνικές διακρίσεις ο 5ος Παλαιολόγειος δρόμος

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε ο 5ος Παλαιολόγειος δρόμος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/6 στην ΤΚ Μυστρά, στο πλαίσιο εορτασμού των Παλαιολογείων 2011.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 112 αθλητές από τους συλλόγους ΣΔΥ Πάτρας, ΣΔΥ Μεσσηνίας, ΣΔΥ Τρίπολης, ΣΥΛ. Αρκάδων δρομέων, ΑΠΣ Απολ. Δυτ. Αττικής, ΣΔΥ Αθηνών, ΣΔΥ Πειραιά, ΑΠΣ Τέλμησσος Ν. Μάκρης, ΣΑΦΑ. Ν. Σμύρνης και Φειδιππίδης Πατρών, καθώς και αρκετοί ανεξάρτητοι αθλητές από τη Σπάρτη, το Μυστρά και τη Νεάπολη Λακωνίας.

Πρώτος στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Ιωάννης Χαμόδρακας του ΣΔΥ Μεσσηνίας, με χρόνο 1:18:28 και από τις γυναίκες, η Σταυρούλα Πλακούλα του ΣΑΦΑ Ν. Σμύρνης.

Όσον αφορά στους λάκωνες αθλητές, πρώτος αναδείχτηκε ο Νικόλαος Δασκαλόπουλος, με χρόνο 1:26:38, ο οποίος κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

Αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθεί, η συμμετοχή του αθλητή Στέργιου Σιούτη από το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Τυφλών, ο οποίος μάλιστα με συνοδό τον Παύλο Διακουμάκο, τερμάτισε στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς και η συμμετοχή αρκετών δρομέων που έτρεξαν μεταφέροντας το μήνυμα του συλλόγου «Φλόγα» - γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Ο Δήμος Σπάρτης θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει όλους τους Συλλόγους Δρομέων και όλους τους ανεξάρτητους δρομείς, που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή και τίμησαν και φέτος τα Παλαιολόγεια.

Επίσης, ευχαριστεί τους κριτές του αγώνα για την άψογη τέλεση των καθηκόντων τους και την άριστη συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή και τη γραμματεία του αγώνα, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Σπάρτης, την Ομάδα Διάσωσης Σπάρτης, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σπάρτης, τους εθελοντές από το σχολείο του Μυστρά και τους εθελοντές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με το καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς προβλήματα.