Ποδηλατοπορεία 2011: Για ανθρώπινες και βιώσιμες πόλεις

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011 φιλοξενείται στη Σπάρτη την Κυριακή 8/5 στις 6 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία...
Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποδηλατοπορεία 2011: Για ανθρώπινες και βιώσιμες πόλεις

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011 φιλοξενείται στη Σπάρτη την Κυριακή 8/5 στις 6 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Με τριάντα πόλεις να συμμετέχουν στην ποδηλατοπορεία, αυτή η θεσμοθετημένη πια εκδήλωση, αποτελεί προσπάθεια πολλών πολιτών για πιο ανθρώπινες και βιώσιμες πόλεις.

Τα τελευταία 5 χρόνια, ποδηλάτες σε όλη την Ελλάδα συντονίζονται και ενώνουν τις φωνές τους, ώστε να προβάλλουν το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα ΙΧ.

Διεκδικούν την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία του μέσω αστικών υποδομών, όπως ποδηλατόδρομοι-ποδηλατολωρίδες, χώρων στάθμευσης και την διευκόλυνση στην μεταφορά των ποδηλάτων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Σπάρτη, μία σχεδόν επίπεδη πόλη με άριστα αρχικά σχεδιασμένη ρυμοτομία και το όμορφο πράσινο περιβάλλον της, είναι ιδανική για χρήση με το ποδήλατο.

Με ελάχιστες αλλά ουσιαστικές αλλαγές μπορεί να μεταμορφωθεί σε πολύ ευχάριστη, σύγχρονη και ελκυστική πόλη για τουρίστες, αλλά προπαντός για τούς ίδιους τούς κατοίκους της. Η Σπάρτη πρέπει πλέον να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να συμβαδίσει με όλες τις σύγχρονες πόλεις του κόσμου και της Ελλάδας.

Την τοπική οργάνωση του εορτασμού αναλαμβάνει ο Αθλητικός Οργανισμός Σπάρτης σε συνεργασία με την ομάδα 3Π (Ποδήλατο, Πόλη, Περιβάλλον) Σπάρτης. Η 3Π είναι μια ανοιχτή συνέλευση πολιτών, η οποία στοχεύει σε μια πόλη με ποιότητα, πολιτισμό και οικονομία στην καθημερινή ζωή.

Ραντεβού λοιπόν όλοι στις 18:00 την Κυριακή 8 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης μαζί με τα ποδήλατα μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος