Ορειβάτες της Πάρνηθας στους Μολάους

Τέσσερις ημέρες παρέμειναν στους Μολάους κατά τη διάρκεια του Πάσχα οι 57 ορειβάτες της Πάρνηθας, οι οποίοι και διανυκτέρευσαν στα...
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ορειβάτες της Πάρνηθας στους Μολάους

Τέσσερις ημέρες παρέμειναν στους Μολάους κατά τη διάρκεια του Πάσχα οι 57 ορειβάτες της Πάρνηθας, οι οποίοι και διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της Ελιάς.

Η ταβέρνα της Μαρίας Κουμουτσάκου προσέφερε μετά την Ανάσταση την παραδοσιακή μαγειρίτσα, ενώ το μεσημέρι της Λαμπρής ετοίμασε πλούσιο πασχαλινό τραπέζι και διασκέδασε τους φιλοξενούμενους με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Το Μεγάλο Σάββατο οι ορειβάτες της Πάρνηθας πραγματοποίησαν 5ωρη πορεία στο εντυπωσιακό φαράγγι «Λεϊμόνε» Κουλιντιών και επίσκεψη στο Κάστρο και τα αρχαία της Μονεμβασιάς, ενώ το πρωί του Πάσχα έκαναν ένα 6ωρο πέρασμα από το φαράγγι «Λάρνακας»  στους Μολάους.

Επίσης, τη Δευτέρα Διακαινησίμου οι ορειβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά των σπηλαίων της Καστανιάς.

Την ξενάγηση της ομάδας ανέλαβε επιτυχώς ο Θεοφάνης Λαμπούσης, γνώστης τόσο των σπάνιων φυσικών-περιβαλλοντικών στοιχείων της περιφέρειας όσο και των ιστορικών και παραδοσιακών μνημείων του τόπου.

Ας σημειωθεί, ότι ο σύλλογος «Αχαρνών-Πάρνηθας», ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο Επαμεινώνδας Μίχας, αριθμεί 4200 μέλη με ιδιαίτερη ευαισθησία, καλλιέργεια και μόρφωση.

Είναι η πέμπτη φορά που πολυπληθής ομάδα του συγκεκριμένου συλλόγου ξεναγείται στη Λακωνία από τον κ. Λαμπούση.
Η αγάπη τους για την περιφέρεια απλώνεται και μεγαλώνει, γεγονός που δημιουργεί δυναμική και δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα για την προοπτική της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος