Ένας ακόμη αγώνας για τον Π. Δούση

Ο Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας διοργάνωσε τον 54ο Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο στις 10/4 (Φίλιπποι - Δράμα) προς τιμήν των μακεδονομάχων Φιλίππου,...
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας ακόμη αγώνας για τον Π. Δούση

Ο Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας διοργάνωσε τον 54ο Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο στις 10/4 (Φίλιπποι - Δράμα) προς τιμήν των μακεδονομάχων Φιλίππου, Αριστοτέλη, Δημόκριτου και των θεμελιωτών του Μαραθωνίου, αείμνηστου Δημήτρη Κραχτίδη, Βασιλείου Βυτινάρου και του εν δράση ευρισκομένου Ζαφειρίου Κοκορόγιαννη.

Ο Παναγιώτης Δούσης βρέθηκε εκεί, προσκεκλημένος από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και έλαβε μέρος στον ημιμαραθώνιο δρόμο.

«Οι αγώνες μας έχουν σαν στόχο την σύσφιξη φιλίας, καλή συνεργασίας και, το σημαντικότερο, τη διάδοση του τρεξίματος. Είναι λίγες στιγμές στη ζωή μας που αναριγάς όταν βρίσκεσαι μέσα σε ιστορικούς τόπους. Αυτές οι ξεχωριστές στιγμές που σε σημαδεύουν και τις θυμάσαι για πάντα. Και όταν αυτές συνδυάζονται με τη θύμηση εκείνων που μεγαλούργησαν αγωνιζόμενοι και έπεσαν για το υπέρτατο ανθρώπινο ιδανικό, την ελευθερία, τότε είναι ανεξίτηλο το συναίσθημα που σε ακολουθά σε όλη τη ζωή σου», σημείωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα.

Πάνω από 200 δρομείς από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν από το Αρχαία Θέατρο των Φιλίππων και τερμάτισαν στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

Ο Παναγιώτης Δούσης κατέκτησε την πρώτη θέση στη κατηγορία 75-79.
Επόμενος αγώνας είναι στις 17 Απριλίου στην Οινόη, στα «Δερβένεια» που τελούνται προς τιμήν του βαλκανιονίκη Δημήτρη Δερβένη, ο οποίος ήταν και συναθλητής στη ζωή με τον Π. Δούση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος