Στην Ελλάδα οι φετινοί Special Olympics: Και στην Πελοπόννησο η «Φλόγα της Ελπίδας»

Στον Ιερό Λόφο της Πνύκας θα ανάψει φέτος η «Φλόγα της Ελπίδας», σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των θερινών αγώνων Special...
Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στον Ιερό Λόφο της Πνύκας θα ανάψει φέτος η «Φλόγα της Ελπίδας», σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των θερινών αγώνων Special Olympics 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.

Οι αγώνες αφορούν σε άτομα με διανοητική αναπηρία και φέτος διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 7.500 αθλητών. Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε είκοσι ένα συνολικά αθλήματα, ενώ συντριπτική αναμένεται και η πλειοψηφία προσέλευσης προπονητών, κριτών, διαιτητών, εθελοντών, αλλά και δημοσιογράφων για την κάλυψη του γεγονότος.

Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα ταξιδέψει στις πέντε ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των αγώνων και θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ανάψει τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ωστόσο, η φλόγα θα κάνει τη διαδρομή της και από την Πελοπόννησο, περνώντας στις 19 Ιουνίου από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη και από εκεί θα περιοδεύσει σε Αμαλιάδα, Πύργο και θα διανυκτερεύσει στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα υπάρξει και ειδική τελετή.

Την επομένη, η φλόγα θα αναχωρήσει για Κυπαρισσία και από εκεί για Πύλο, Μεσσήνη, Αρχαία Μεσσήνη και θα διανυκτερεύσει στην Καλαμάτα. Η Μάνη είναι ο επόμενος σταθμός, αφού στις 21 Ιουνίου θα περάσει από Κάμπο, Καρδαμύλη, Στούπα, Άγιο Νικόλαο, Αρεόπολη και θα καταλήξει στο Γύθειο, όπου έχει ήδη προετοιμαστεί ειδικό τελετουργικό στο λιμάνι της πόλης.

Στις 22 Ιουνίου η φλόγα θα περάσει από Σκάλα και από εκεί σε Βλαχιώτη, Μολάους, Μονεμβάσια, καταλήγοντας στη Σπάρτη, όπου θα κάνει διανυκτέρευση. Η φλόγα θα παραμείνει στην Πελοπόννησο μέχρι τις 23 Ιουνίου, περνώντας από Μεγαλόπολη, Καρύταινα, Τρίπολη και Άργος καταλήγοντας στο Ναύπλιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος