Βατικιώτικος αγώνας ζωής 2011

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Λύκειο και το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας τήρησαν την υπόσχεσή τους και συνδιοργάνωσαν τον «Βατικιώτικο Αγώνα...
Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βατικιώτικος αγώνας ζωής 2011

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Λύκειο και το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας τήρησαν την υπόσχεσή τους και συνδιοργάνωσαν τον «Βατικιώτικο Αγώνα Ζωής 2011», την Κυριακή 3 Απριλίου. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός που διοργανώνεται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πανελλαδικώς.

Ο καιρός ήταν ιδανικός για τρέξιμο, με θερμοκρασία γύρω στους 15ο C και ελαφρύ αεράκι. Η φετινή διαδρομή των 16 χιλ. ήτανε τροποποιημένη σε σχέση με την περυσινή, αφού έγινε κυρίως σε αγροτικούς δρόμους και ήταν 80% χωμάτινη. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι σε χωματόδρομο, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, ακριβώς απέναντι από την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα. Σταθμοί ανεφοδιασμού υπήρχαν ανά 4 χιλιόμετρα, ενώ οι μαθητές του Λυκείου ανέλαβαν τη φύλαξη των αγροτικών δρόμων.

Στον αγώνα των 3 χιλ. πήραν μέρος 110 αθλητές, κυρίως ντόπιοι, ενώ στα 16 χιλ. συμμετείχαν 53 αθλητές και από άλλες πόλεις όπως Σπάρτη, Πύλο, Άργος, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ζαχάρω Ηλείας, Πύργο, Αθήνα και Πειραιά. Σημαντική ήταν η παρουσία του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής που εκπροσωπήθηκε από μέλη του συμπεριλαμβανομένου του προέδρου κ. Κώστα Σάμιου. Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσία του ΣΔΥ Μεσσηνίας, ενώ παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσε ο κ. Παναγιώτης Δούσης που απέδειξε στους μαθητές της Νεάπολης ότι ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής.

Στον αγώνα των 16 χιλ. ο κ. Γιώργος Μπαρμπάγιαννης τέθηκε επικεφαλής από την αρχή του αγώνα και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 59’ 28”.  Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη του νίκη στον αγώνα της γενέτειράς του. Δεύτερος τερμάτισε ο κ. Νίκος Δασκαλόπουλος από τη Σπάρτη με χρόνο 1:03:52 και τρίτος ο κ. Παναγιώτης Χαρμπής από την Τρίπολη με 1:03:53.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Γιάννα Χούλη, μαθήτρια του Λυκείου Νεάπολης, με χρόνο  01:42:59, δεύτερη τερμάτισε η Παντελάκου Μαρία με χρόνο 01:56:11 και τρίτη η Κιάμου Μαρία με 2:01:28.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε συναυλία της μικτής ορχήστρας Γυμνασίου–Λυκείου και μπουφές που προσφέρθηκε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί η πολύ καλή αστυνόμευση της διαδρομής και ο άψογος  συντονισμός των τοπικών φορέων (Αστυνομία, Λιμενικό, Κέντρο Υγείας, Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος