Υπό αντίξοες συνθήκες τερμάτισε στο Παρίσι ο Π. Δούσης

Μια κοσμοσυρροή 30.000 αθλητών και αθλητριών από όλο τον πλανήτη της γης, συναντήθηκαν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, για...
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπό αντίξοες συνθήκες τερμάτισε στο Παρίσι ο Π. Δούσης

Μια κοσμοσυρροή 30.000 αθλητών και αθλητριών από όλο τον πλανήτη της γης, συναντήθηκαν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, για να λάβουν μέρος στον 19ο Ημιμαραθώνιο του Παρισιού, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο όνειρο. 

Όμως, η εξέλιξη της διοργάνωσης μόνο απογοήτευση προκάλεσε. Από την πρώτη στιγμή, όλοι οι συμμετέχοντες είχαμε να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι δεν μας είχαν εφοδιάσει με σακούλες με τα ονόματά μας για να βάλουμε τα ρούχα μας, όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους αγώνες και αναγκαστήκαμε να πάρουμε τις μαξιλαροθήκες από τα ξενοδοχεία. Το σημείο που φυλάσσονταν τα ρούχα μας απείχε 2,5 χλμ από την εκκίνηση και, έτσι, έπρεπε να διανύσουμε αυτή την απόσταση με την αθλητική περιβολή σε ένα φοβερό κρύο με θερμοκρασία 0 βαθμών. Όλοι μας αγοράσαμε σκουφάκια και γάντια.

Στη συνέχεια, σαράντα λεπτά προ της εκκίνησης, μας χώρισαν σε γκρουπ των πέντε χιλιάδων σε περιφραγμένους χώρους, για να γίνεται η εκκίνηση κάθε γκρουπ ανά πέντε λεπτά. Προς μεγάλη έκπληξη, πέντε λεπτά προτού δοθεί η εκκίνηση, όλα τα κιγκλιδώματα άνοιξαν και ο αφέτης έδωσε την εκκίνηση για να φύγουμε και οι 30.000 άνθρωποι όλοι μαζί. Αυτό ήταν έγκλημα! Γινόταν χαμός, πάταγε ο ένας τον άλλον.

Έχω λάβει μέρος σε δεκάδες αγώνες στο εξωτερικό. Αυτό που συνέβη στο Παρίσι δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο. Να σημειώσω ότι πέρυσι στη Ρώμη, που η συμμετοχή ήταν 8.000, οι εκκινήσεις δίνονταν κάθε πέντε λεπτά σε γκρουπ μόνο των 2.000.

Στο Παρίσι τα ασθενοφόρα δεν προλάβαιναν να παίρνουν τραυματίες. Στο 12ο χλμ έπεσα και εγώ θύμα των ανίκανων διοργανωτών. Ποδοπατήθηκα και αμέσως ήρθε το ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Αρνήθηκα να πάω στο Νοσοκομείο και είπα θα συνεχίσω. Μπήκα πάλι στον αγώνα μετά από μεγάλη προσπάθεια και εξάντληση και τερμάτισα στην πρώτη εξάδα της κατηγορίας μου. Ήταν μεγάλο ρίσκο, αλλά στο τέλος ήταν άθλος για μένα.

Το κερασάκι της τούρτας απέμενε για το τέλος, αφού μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία ήμασταν υποχρεωμένοι να διανύσουμε και πάλι μέσα στο ψύχος τα 2,5 χλμ για να πάρουμε τα ρούχα μας. Αποτέλεσμα ήταν να παγώσω και από το ποδοπάτημα να πονέσω στη μέση και να μείνω κλινήρης για τρείς ημέρες στο ξενοδοχείο.

Τουλάχιστον υπήρχαν και ευχάριστα.  Καθ’ όλη τη διαδρομή, δεξιά και αριστερά, εκατοντάδες χιλιάδες λαός μας επευφημούσε και ανά 500 μέτρα υπήρχαν φιλαρμονικές και διάφορες ορχήστρες να παιανίζουν. Αυτό μόνο απολαύσαμε.

Τέλος, με όσους αθλητές και έλληνες και άλλων χωρών συνομίλησα, δήλωσαν πως δεν θα ξανασυναντηθούμε στο Παρίσι για τρέξιμο!
Παναγιώτης Δούσης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος