Τη στήριξη της ΕΠΟ ζητούν οι ομάδες του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής

Τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την ανάδειξη και προώθηση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής...
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τη στήριξη της ΕΠΟ ζητούν οι ομάδες του 6ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής

Τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την ανάδειξη και προώθηση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, αποφάσισαν σε πρόσφατη συνάντησή τους οι ομάδες του 6ου ομίλου.
 
Αμέσως μετά τη συγκρότησή της η επιτροπή εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη μη καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων των τελευταίων ετών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, απαιτώντας την άμεση λύση του προβλήματος.
 
Επισημαίνοντας τα προβλεπόμενα και ισχύοντα στις λοιπές κατηγορίες (Α΄, Β΄και Γ΄) καταγγέλλονται επίσης, η μη συμμετοχή στο ΔΣ της ΕΠΟ εκπροσώπου της Δ΄Εθνικής, καθώς και η μη καταβολή του αντίστοιχου ποσού 40% επί των επιβαλλόμενων χρηματικών ποινών κάθε είδους για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αίτημα για το οποίο υπήρξε δέσμευση της ομοσπονδίας, κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος, το περασμένο καλοκαίρι. 
 
Οι συμμετέχοντες στον 6ο όμιλο, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι του λακωνικού ποδοσφαίρου (ΑΟ Κροκεών και ΑΕ Σπάρτης), ζητούν την άμεση στήριξη της ΕΠΟ, και ειδικότερα την απαλλαγή τους από τη δαπάνη των εξόδων διαιτησίας και παρατηρητών, ως αντιστάθμισμα ενός μέρους της απώλειας εσόδων από τις μη καταβεβλημένες επιχορηγήσεις.
«Εμείς οι τελευταίοι ρομαντικοί αιμοδότες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», υπογραμμίζουν οι υπογράφοντες το ψήφισμα, προσθέτοντας τα εξής:
«Συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται από εμάς χωρίς εμάς, σε ένα πρωτάθλημα που αποτελεί τον προθάλαμο των μεγάλων κατηγοριών, σε ένα πρωτάθλημα που πρέπει εμείς να είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας αλλά δεν έχουμε δικαίωμα λόγου. Ελπίζουμε ότι οι κραυγές αγωνίας μας θα ακουστούν από τους υπεύθυνους (Πολιτεία-ΕΠΟ) και δεν θα αφήσουν στην τύχη του, αυτό που λένε ότι υπηρετούν, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
 
Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι των ομάδων σημειώνουν ότι αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, δεν θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά ακόμη και αν δεν γίνει αυτό θα οδηγηθούν στην διακοπή του, αφού το μόνο που τους έχει μείνει είναι απογοήτευση και οργή.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, η οποία μέσω σχετικού εγγράφου προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητά την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Αθλητισμού.  Ως αντικείμενο της προτεινόμενης συνεδρίασης αναφέρεται το οικονομικό πρόβλημα των ομάδων της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας και η εξέταση των ανωτέρω αιτημάτων, με σκοπό την επίλυσή τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας.   
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα