Λακεδαιμόνιοι αθλητές στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Δυναμική ήταν η συμμετοχή της πόλης μας στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος ήταν ιδιαίτερα λαμπρός λόγω της...
Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακεδαιμόνιοι αθλητές στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Δυναμική ήταν η συμμετοχή της πόλης μας στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος ήταν ιδιαίτερα λαμπρός λόγω της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα.
 
Στα αγωνίσματα του κλασικού μαραθωνίου που ήταν αφιερωμένος στον βαλκανιονίκη και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, έλαβαν μέρος 88 χώρες με περισσότερους από 22.000 δρομείς, έξι εκ των  οποίων εκπροσώπησαν επάξια την ιστορική Σπάρτη.
 
Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Δασκαλόπουλος με τον εξαιρετικό χρόνο των 3 ωρών και 27 λεπτών, κατετάγη 17ος στην κατηγορία 55-59 ετών, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή των Ιωάννη Μιχελόγγονα, Νικόλαου Μπακή, Δημήτρη Σπυράκη και Δημήτρη Αντωνίου που κατάφεραν να τερματίσουν.
 
Από το παγκόσμιο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της περασμένης Κυριακής 31/10, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ακούραστος δρομέας Παναγιώτης Δούσης. Παρά το σοβαρό τραυματισμό του έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα και αναδείχτηκε πρώτος νικητής στην κατηγορία του (75-79 ετών).
 
Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα αν και οι ειδικοί δεν του έδιναν πολλές πιθανότητες επιστροφής στο στίβο, η αγάπη του για το τρέξιμο του έδωσε μεγάλη δύναμη και με τη βοήθεια του Κέντρου Αποκάταστασης     Διάπλασης, επανήλθε στους αγώνες και με χορηγό τη «Διάπλας» ήδη προετοιμάζεται για τον μεγάλο διεθνή αγώνα του Παρισίου που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα