10ο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 στη Σκούρα

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης του αγωνιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από το Δήμο...
Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
10ο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 στη Σκούρα

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης του αγωνιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο από το Δήμο Θεραπνών, το ΝΑΟΛ και τον ΑΠΟ Σκούρας ο «Ζαχαρίας», το 10ο Τουρνουά Μπάσκετ Τριμελών Ομάδων (3x3).
Το τουρνουά που διεξήχθη στο Τοπικό Διαμέρισμα Σκούρας, έχει πλέον καθιερωθεί ως μοναδικό μπασκετικό γεγονός, με ελεύθερη συμμετοχή όλων των αθλητών και των φίλων του αθλήματος.
Η διοργάνωση ξεκίνησε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου με τους προκριματικούς αγώνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5/9 στο νέο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Σκούρας.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δύο ομάδες στην κατηγορία παίδων και οκτώ ομάδες ανδρών.    
Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση των ανδρών, μετά από τους νοκ-άουτ αγώνες του Α΄ γύρου, προκρίθηκαν στους ημιτελικούς τέσσερις ομάδες, με τις επωνυμίες «Thundercats», «Καφέ Σταθμός», «Αετοί» και «Φουντάς13».
Την Κυριακή 5/9 διεξήχθησαν οι ημιτελικοί «Thundercats»-«Αετοί» και «Καφέ Σταθμός»-«Φουντάς13», με νικήτριες τις ομάδες «Thundercats» και «Καφέ Σταθμός» αντίστοιχα, οι οποίες στη συνέχεια αναμετρήθηκαν μεταξύ τους, με επικρατούσα την ομάδα «Καφέ Σταθμός» με σκορ 16-12. Σημειώνεται, ότι στους αγώνες 3x3 -σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ- νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που πέτυχε 16 πόντους, όπου κάθε καλάθι μετρά για ένα πόντο ή όποια ομάδα προηγείται μετά από 30΄ αγώνα. 
Παράλληλα με τους τελικούς, διεξήχθη και ο διαγωνισμός τριπόντων με νικητή το Δημήτρη Σπυράκο, ο οποίος σημείωσε επτά επιτυχίες στις δεκαπέντε προσπάθειες και στον οποίο απενεμήθη κύπελλο από τον εκπρόσωπο του ΑΠΟ Σκούρας «ο Ζαχαρίας» κ. Θωμά Γεωργακόπουλο. Κύπελλο απονεμήθηκε ακόμα στη νικήτρια ομάδα της κατηγορίας παίδων αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο και Νικόλαο Γιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Κατσίχτη και Κωνσταντίνο Σκουτάκη, από την υπεύθυνη του ΟΠΑΝΑΛ κ. Γεωργία Γαλανοπούλου.
Αργυρά μετάλλια και τιμητικά διπλώματα απονεμήθηκαν στους δευτεραθλητές της ανδρικής κατηγορίας με την επωνυμία «Thundercats», η οποία αποτελείτο από τους αθλητές Ηλία Κασσάκο, Αθανάσιο Σκιαδά, Δημήτριο Σπυράκο και Θεόδωρο Σφυρή από το πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκούρας  κ. Σαράντο Παγώνη.
Τέλος, κύπελλο και χρυσά μετάλλια απέσπασαν οι πρωταθλητές της ανδρικής κατηγορίας «Καφέ Σταθμός» με τους Γιώργο Κάτσαρη, Γιάννη Μπουγάδη, Κώστα Ρετσινά και Γεώργιο Τσούση, ενώ η απονομή έγινε από το δήμαρχο Θεραπνών κ. Ιωάννη Ράλλη.
Ραντεβού για τον επόμενο Αύγουστο δίνει η Οργανωτική Επιτροπή με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος για το επόμενο τουρνουά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος