Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές των «Special Olympics»

Δυναμική ήταν η παρουσία της Λακωνίας στους 23ους Πανελλήνιους Αγώνες «Special Olympics» που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από 30 Μαΐου έως...
Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές των «Special Olympics»

Δυναμική ήταν η παρουσία της Λακωνίας στους 23ους Πανελλήνιους Αγώνες «Special Olympics» που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 1600 αθλητών από Ελλάδα και εξωτερικό.
Φέτος, οι «Special Olympics» διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο πειραματικά ως τεστ, για τους παγκόσμιους αγώνες που θα φιλοξενήσει η χώρα μας το 2011.
Για δεύτερη φορά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δήμου Μυστρά, συμμετείχε στη διοργάνωση στα αθλήματα στίβου.
Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ Ιωάννης Βασιλάκος και Άννα Σωπιάδου.
Η αποστολή του σχολείου γνώρισε απόλυτη επιτυχία, αφού και τα τέσσερα μέλη της διακρίθηκαν:
- Ο Χρήστος Κωνσταντινάκος ήρθε πρώτος στα 50 μέτρα τρέξιμο και στο μήκος άνευ φοράς.
- Ο Ιωάννης Μπουτεράκος κατέλαβε την πρώτη θέση στη σφαίρα 4 κιλών και την τρίτη θέση στα 100 μέτρα τρέξιμο.
- Η Αθανασία Μπακογιάννη αναδείχτηκε τέταρτη στη σφαίρα 3 κιλών και πέμπτη στα 100 μέτρα τρέξιμο.
- Ο Κυριάκος Πραγαλός τερμάτισε στην τέταρτη θέση στα 100 μέτρα τρέξιμο και στην πέμπτη στα 200 μέτρα.
Η διευθύντρια του ΕΕΕΚ Μυστρά κ. Σωπιάδου συγχαίρει τους αθλητές, που ξεπερνώντας τους εαυτούς τους πραγματοποίησαν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που είχαν, καθώς επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την κάλυψη των εισιτηρίων και τη μετάβασή της αποστολής στην Αθήνα.  Ευχαριστίες τέλος εκφράζει στο Δήμο Μυστρά που για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός, χαρίζοντας φόρμες τόσο στα παιδιά όσο και στους συνοδούς.
Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης έλαβε μέρος στη διοργάνωση με τέσσερεις αθλητές, αποσπώντας συνολικά 5 μετάλλια (3 χρυσά και 2 χάλκινα). Συγκεκριμένα:
- Ο Γιώργος Βελάι κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο στη σφαιροβολία 4 κιλών.
- Η Ευγενία Δημοπούλου πήρε το χρυσό στα 100 μέτρα, ενώ συμμετείχε και στα 200 μέτρα δρόμου.
- Ο Ανδρέας Χιώτης απέσπασε δύο μετάλλια, το χρυσό στο μήκος άνευ φοράς και το χάλκινο στο softball.
Τέλος, την αποστολή συμπλήρωσε η Αντωνία Παπαγεωργίου, με τη συμμετοχή της στα 50 μέτρα και άλμα άνευ φοράς.
Προπονητής της ομάδας ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννης Βασιλάκος, ενώ τους μαθητές συνόδευσαν η αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Παινέση και η δασκάλα Ειδικής Αγωγής κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη.
Όπως επισημαίνει η διεύθυνση του σχολείου σε αυτούς τους αγώνες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το οικογενειακό και σχολικό τους περιβάλλον. Ήρθαν σε επαφή με παιδιά από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και βίωσαν μοναδικά συναισθήματα. Βίωσαν την χαρά της συμμετοχής, της επιτυχίας αλλά πάνω από όλα της προσπάθειας γιατί όπως λέει και ο ύμνος των «Special Olympics» «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος».
Η χαρά των παιδιών μας ανατροφοδοτεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το σχολείο ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Σπάρτης που ανέλαβε να καλύψει οικονομικά τη μεταφορά των αθλητών στην Αθήνα και την επιστροφή τους στη Σπάρτη, τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Σπάρτης για την έκπτωση κατά 50% στην τιμή των εισιτηρίων, τον ΟΝΑ Σπάρτης που χάρισε από μία φόρμα στους αθλητές και το κατάστημα αθλητικών ειδών «Ημίχρονο Σπορ» για την προσφορά αθλητικής μπλούζας σε όλη την αποστολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα