Μια νέα πορεία για το ελληνικό Motocross

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο παγκόσμιος αγώνας Motocross, που απόλαυσαν οι 4000 και πλέον θεατές, γεμίζοντας τις κερκίδες και τις...
Σάββατο, 05 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια νέα πορεία για το ελληνικό Motocross

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο παγκόσμιος αγώνας Motocross, που απόλαυσαν οι 4000 και πλέον θεατές, γεμίζοντας τις κερκίδες και τις πλαγιές στην πίστα της Μεγαλόπολης.
Βελτιωμένη σε πολλά καίρια σημεία στην πλήρη της διαδρομή, άψογα προετοιμασμένη και καταβρεγμένη, η αρκαδική πίστα αποτέλεσε το ιδανικό τερέν για τους πενήντα πέντε αναβάτες, από δεκατέσσερις συνολικά χώρες, στην παγκόσμια κατηγορία της ΜΧ3 και στην ευρωπαϊκή της ΕΜΧ2.
Οι συμμετέχοντες, ενθουσιασμένοι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και «κράτησαν» τους θεατές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.
Ενορχηστρωτής σε αυτή τη συναρπαστική φιέστα, ήταν το ανήσυχο «παιδί» της αθλητικής ΜΟΤΟΕ, το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ», που με την αμέριστη συμπαράσταση του Λιγνιτικού Κέντρου και της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, την αθρόα υποστήριξη του εν λόγω δήμου και όλων των αρκαδικών φορέων, κατάφερε και έφερε την Ελλάδα και την Αρκαδία στο παγκόσμιο προσκήνιο και μάλιστα μέσα σε σαράντα πέντε ημέρες.
Αγωνιστικά, στην ΜΧ3, ο ιταλός Alex Salvini (Husqvarna) κατάφερε να πάρει μια θριαμβευτική διπλή νίκη και να περάσει μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλό του, τον νεαρό ισπανό Carlos Campano (Yamaha), ο οποίος όμως πίεσε σθεναρά τον αντίπαλό του, ειδικά στο β΄ σκέλος. Με σταθερή και ουσιαστική οδήγηση, ο γάλλος Milko Potisek (Honda), ανέβηκε τρίτος στο βάθρο των νικητών αφήνοντας 4ο τον αργεντινό Dario Viktor Arco (Yamaha).
Από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Κουζής (Yamaha) ήταν ξανά ο καλύτερος έλληνας, παλεύοντας -επί ίσοις όροις- με τον τσέχο Petr Michalec αλλά και με το βούλγαρο, Nikolay Koumanov.
Μπορεί η παγκόσμια κατηγορία ΜΧ3 να είχε την ουσία και την αίγλη αλλά τις μεγάλες συγκινήσεις που προσφέρουν οι μάχες σώμα με σώμα, τις έζησαν οι θεατές και στα δύο σκέλη του ευρωπαϊκού αγώνα της ΕΜΧ2.
Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι 16-18χρονοι «πιτσιρικάδες» με φιγούρες και άλματα στον αέρα. 1ος στο βάθρο των νικητών «ανέβηκε» ο βέλγος Valentin Guillog (KTM) παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε κανένα από τα δύο σκέλη του αγώνα. Μαζί του στο βραβεύτηκαν ο Andrea Cervellin (Husqvarna) και ο συμπατριώτης του Giacomo del Segato (Suzuki, νικητής στο α΄ σκέλος) ενώ ο νικητής του β΄ σκέλους, γάλλος Steven Lenoir (Suzuki) εγκατέλειψε στο α΄ σκέλος λόγω μηχανικών προβλημάτων.
Ο Σπύρος Κοσμάς (Yamaha) τερμάτισε 12ος, οδηγώντας άψογα στο α΄ σκέλος και «χώθηκε» στην κυριολεξία ανάμεσα στο Jernej Irt και στον ιταλό Ivo Monticelli καταχειροκροτούμενος, ενώ στο β΄ σκέλος, ο Αργύρης Τσαρνάς (Kawasaki) «άρπαξε» τη 15η θέση από το Μιχάλη Παναγιωτόπουλο (Yamaha) τερματίζοντας στον τροχό του σλοβένου Peter Tadic.
Φανερά εντυπωσιασμένος ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρας, δήλωσε ότι θα είναι πάντα έτοιμος να συμβάλει σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις, ενώ ο κ. Παν. Κουστέρης δήλωσε ότι το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ θα είναι πάντα πολύπλευρος συμπαραστάτης σε αντίστοιχες, εθνικής σημασίας, προσπάθειες, δηλώσεις που αποτελούν το καλύτερο υπόβαθρο για την συνέχεια της προσπάθειας των «ΑΡΗ» και ΑΜΟΤΟΕ τα επόμενα χρόνια.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος