Σπουδαίοι ποδηλάτες στο «Γύρο της Λακωνίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Λακωνίας που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 29-30/5,  ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Λακωνίας,...
Τετάρτη, 02 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπουδαίοι ποδηλάτες στο «Γύρο της Λακωνίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Λακωνίας που συνδιοργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 29-30/5,  ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Λακωνίας, δήμοι και φορείς του νομού, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Στην αφετηρία μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα βρέθηκαν το Σάββατο σαράντα δύο αθλητές έντεκα ομάδων μεταξύ των οποίων και οι  τρείς continental, «Sptableware», «Team Worlofbike gr», και « Heraklion Kastro-Murcia».
Ενενήντα χιλιόμετρα μετά την έναρξη του 1ου ΕΤΑΠ, μήκους 135,5 km (Σπάρτη-Νεάπολη, μέσω Γυθείου) οι Ταμουρίδης Γιάννης, Pedraza Walter και Καράτζιος Γεώργιος (και οι τρείς του «Sptableware»), έφυγαν μπροστά με τον Pedraza να κερδίζει και τα δυο σπριντ ανάβασης.
Στη Νεάπολη τερμάτισαν συνολικά τριάντα επτά αθλητές, ενώ η πρώτη θέση κρίθηκε στην τελική ευθεία με τον Ταμουρίδη να κερδίζει στο σπριντ τον κολομβιανό, με χρόνο 3:32:49. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Καράτζιος με 3:38:10. 
Στις 9 το πρωί της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση του δεύτερου ΕΤΑΠ μήκους 134,5km με προορισμό τη Σπάρτη μέσω της ιστορικής Μονεμβάσιας. Πολύ νωρίς στο 21,3km διεξήχθη το μοναδικό σπριντ ανάβασης της ημέρας, με νικητή και πάλι τον  Pedraza Walter, δεύτερο τον Ταμουρίδη και τρίτο τον Πολυδωρόπουλο (Team Worlofbike) μετά από σκληρή μονομαχία με τον Καράντζιο.
Μετά τη Μονεμβάσια, ο Ταμουρίδης άνοιξε ρυθμό και κατάφερε να αποσπαστεί σχετικά νωρίς (από το 60ο km) παραμένοντας πρώτος μέχρι και τον τερματισμό με διαφορά τριών λεπτών από το δεύτερο Pedraza, ο οποίος τερμάτισε 700 περίπου μέτρα μπροστά από τον  Πολυδωρόπουλο. Συγκεκριμένα, οι χρόνοι των τριών νικητών ήσαν  3:44:40,  3:47:42, 3:48:14.
Στην γενική βαθμολογία νικητές αναδείχθηκαν οι:
1ος:  Ταμουρίδης Ιωάννης   
2ος:  Pedraza Walter            
3ος:  Καράτζιος Γεώργιος  
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΝΑΟΛ ευχαριστεί την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους Δήμους Σπαρτιατών, Γυθείου, Έλους, Ασωπού, Μολάων, Βοιών, Μονεμβάσιας, Γερονθρών και Θεραπνών για την άριστη συνεργασία, την ΤΕΔΚ Λακωνίας για την υποστήριξη καθώς και τους χορηγούς : «Δικλίς» Μεσίτες Ασφαλίσεων, ΕΓΣ Λακωνίας, Χυμοί «Λακωνία».
Επίσης θερμές ευχαριστίες απευθύνονται  στο Δήμο Βοιών, το δήμαρχο κ. Ιωάννη Κουσούλη  και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία, αλλά και την υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και της φιλαρμονικής, προς τιμή των αθλητών και συνοδών τους.
Εξάλλου, ο οργανισμός ευχαριστεί ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, το τμήμα Τροχαίας Σπάρτης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μολάων, τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγ. Δημητρίου, τον ΓΑΣ Σκάλας τους εθελοντές και τα ΜΜΕ που με την ιδιότητα του χορηγού προβολής βοήθησαν στη διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα