Ομορφύνετε τα μάτια σας

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομορφύνετε τα μάτια σας
Τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια είναι από τα στοιχεία που τραβούν άλλα μάτια να τα παρατηρήσουν. Τι γίνεται όμως όταν η φύση δεν σας έχει προικίσει με αυτό το χαρακτηριστικό; Μην ανησυχείτε, γιʼ αυτό υπάρχει το μακιγιάζ. Στο σημερινό άρθρο μας, συγκεντρώσαμε τις συμβουλές των ειδικών και σας τις παρουσιάζουμε για να ομορφύνετε τα μάτια σας…
Αρχίστε με τα φρύδια σας
Αν συνηθίζετε ή σκοπεύετε να βγάλετε μόνη σας τα φρύδια σας, χρησιμοποιήστε πρώτα ένα μπεζ μολύβι για να χρωματίσετε τις τρίχες που θέλετε να απομακρύνετε. Έτσι θα αποφύγετε να το παρακάνετε και να τα βγάλετε υπερβολικά. Αν δεν είστε βέβαιη για το αποτέλεσμα, επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο αισθητικής για να σας «καθαρίσουν» τα φρύδια σωστά.
Μάσκαρα από την βάση μέχρι την άκρη
Για ακόμα πιο μακριές βλεφαρίδες, ξεκινήστε εφαρμόζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρα από την βάση μέχρι την άκρη της βλεφαρίδας. Για περισσότερο πάχος, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την κίνηση. Μην το κάνετε πάνω από τρεις φορές γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό.
Η παλέτα των χρωμάτων
Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ζεστές, γήινες αποχρώσεις των σκιών ταιριάζουν σε γυναίκες με πράσινα μάτια. Τα ροζ και τα χρυσαφί δείχνουν τέλεια σε γυναίκες με καστανά μάτια και οι μπλε αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλες.
Διπλή απόχρωση
Χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές σκιές της ίδιας χρωματικής παλέτας δίνετε αυτόματα διάσταση στα βλέφαρά σας. Εφαρμόστε την πιο σκουρόχρωμη σκιά κοντά στις βλεφαρίδες και την ανοιχτόχρωμη σκιά πιο πάνω, προς το φρύδι, αλλά όχι στο κόκκαλο του φρυδιού.
Τονίστε τα
Για να φαίνονται πιο έντονα τα μάτια σας, συγκεντρώστε το χρώμα στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων. Μπορείτε να απλώσετε μία πιο παχιά γραμμή στην γραμμή της πάνω βλεφαρίδας και να την κάνετε να ξεθωριάσει προς τα έξω, αλλά δώστε ένταση στο χρώμα του μολυβιού στα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία του ματιού.
Μάτια βαμμένα μπλε
Πειραματιστείτε με μπλε μολύβια ματιών. Οι ψυχροί τόνοι του μπλε κάνουν το λευκό των ματιών να φαίνεται πιο φωτεινό.
Ακολουθήστε την τσάκιση
Για να εκμεταλλευτείτε το φυσικό περίγραμμα των ματιών σας, απλώνετε eyeliner με χρώμα μέχρι εκεί που εκτείνεται η τσάκιση του ματιού και όχι λιγότερο ή περισσότερο.
Ροδακινί concealer
Τα concealer με κίτρινη βάση δεν ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες. Δοκιμάστε κάποιο concealer σε ροδακινί απόχρωση για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και ειδικά αυτούς που «μπλεδίζουν».
Οφθαλμαπάτες
Αν φορέσετε ένα έντονο κραγιόν, χωρίς μάσκαρα ή σκιές στα μάτια, θα τα κάνετε να δείχνουν μεγαλύτερα. Αρκεί πρώτα να έχετε απλώσει make up στο πρόσωπο και concealer στα μάτια για να μην υπάρχουν δυσχρωμίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti