Πώς θα καθαρίσεις τα εμαγιέ μάτια της κουζίνας

Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 19:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς θα καθαρίσεις τα εμαγιέ μάτια της κουζίνας

Μπαίνεις, βγαίνεις από την κουζίνα και κάνεις πως δε συμβαίνει τίποτα. Τα ξεραμένα λίπη που στολίζουν τα μάτια της κουζίνας κάνεις πως δεν τα βλέπεις αν και υπάρχουν. Η τακτική της αγνόησης είναι πολύ σωστή μέχρι τη στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπη με το πρόβλημα. Όσο τα αφήνεις τόσο πιο έντονο θα γίνεται και θα χρειαστείς να καταβάλεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα εξαφανίσεις. Τρόπος υπάρχει αρκεί να έχεις υπομονή γιατί δεν πρόκειται για μία δουλειά του 5λεπτου.
Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα για αυτό και είναι το «όπλο» σου στους δύσκολους λεκέδες. Το πιο βασικό που πρέπει να κάνεις είναι βεβαιωθείς πως έχεις κλείσει τα μάτια της κουζίνας. Τσεκάρεις; Περιμένω. Τσέκαρες; Επιστρέφουμε στη μαγειρική σόδα που εξολοθρεύει τα καμένα λίπη.
Ρίχνεις στα μάτια λίγη μαγειρική σόδα και από πάνω ελάχιστο ζεστό νερό. Την αφήνεις να δράσεις για 2-3 ώρες και στη συνέχεια σκουπίζεις με ένα μαλακό πανί. Ποτέ δε χρησιμοποιείς σύρμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να γδάρεις την κουζίνα σου.
Απομακρύνεις τα πολλά με ένα πανί και στη συνέχεια με ζεστό νερό τρίβεις τα υπολείμματα. Αντίο ξεραμένα λίπη. Καλώς ήρθες πεντακάθαρη κουζίνα.
Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, τόσο πιο εύκολο θα είναι κάθε φορά γιατί δε θα υπάρχει συσσώρευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti