Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου για να τα έχεις πολλά χρόνια

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 20:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να φροντίζεις τα ρούχα σου για να τα έχεις πολλά χρόνια

Ξέρουμε πώς πάει το πράγμα. Λερώνεις με κόκκινο κρασί το αγαπημένο σου πουλοβεράκι και το πρώτο πράγμα που κάνεις, είναι να πάρεις την μητέρα σου τηλέφωνο να την ρωτήσεις πώς βγαίνει ο λεκές. Μην ανησυχείς, κάνουμε το ίδιο.
Μήπως είναι καιρός να απογαλακτιστούμε όμως; Τουλάχιστον, όσον αφορά, τα ρούχα μας;
Θα σε βοηθήσουμε εμείς σε αυτό το βήμα, λέγοντάς σου μερικά από τα πολυτιμότερα tips που χρειάζεται να γνωρίζεις, όσον αφορά την περιποίηση των ρούχων σου.
Από δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούςσχεδιαστές μόδας, fashion experts και φυσικά από τη δική μας προσωπική εμπειρία, παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να διατηρήσεις τα ρούχα σου σε άψογη κατάσταση.

Για τα τζιν παντελόνια. Αν έχεις σκοπό να μεταποιήσεις το αγαπημένο σου τζιν, φρόντισε να το έχεις πλύνει τουλάχιστον δυο φορές πριν το πας στην μοδίστρα. Τα τζιν έχουν την τάση να «μαζεύουν» στο πλυντήριο και το μήκος τους μπορεί να αλλάξει, αφού το πλύνεις.

Για τους λεκέδες από κόκκινο κρασί. Ο μεγαλύτερος εχθρός των ρούχων μας; Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί. Για να τους αφαιρέσεις χρησιμοποίησε λευκό κρασί. Πώς τα φέρνει η ζωή...

Για να πλύνεις ρούχα από κασμίρ. Ό,τι και αν αναγράφει η ταμπέλα του αγαπημένου σου κασμιρένιου ρούχου, μην το βάλεις ποτέ στο πλυντήριο. Πλένε το πάντα στο χέρι και για να το στεγνώσεις, φρόντισε να το στραγγίσεις καλά πριν το απλώσεις, αφαιρώντας το παραπανίσιο νερό που θα το κάνει να χάσει την αρχική του φόρμα.

Για ν' αφαιρέσεις τις οσμές. Κάποια ρούχα, αν τα έχεις πολύ καιρό, όσο κι αν τα πλένεις μπορεί να διατηρούν μια δυσάρεστη οσμή στην περιοχή της μασχάλης. Για ν' αφαιρέσεις τις οσμές ψέκασε με ένα μείγμα που περιλαμβάνει ένα μέρος βότκας και δύο μέρη νερό.

Για τους λεκέδες από το αποσμητικό. Ο σχεδιαστής Jonathan Simkhai είχε αποκαλύψει πριν καιρό τον τέλειο τρόπο για να καθαρίσουμε τους λεκέδες που αφήνει το αποσμητικό στα ρούχα: «Αφαίρεσε τα λευκά σημάδια του αποσμητικού από το ύφασμα, τρίβοντας απαλά τον λεκέ με ένα αφρολέξ».

Αν πέσει κερί στα ρούχα σου. Συχνό φαινόμενο, ειδικά το Πάσχα. Για ν'αφαιρέσεις το κερί από τα ρούχα σου, τοποθέτησε πάνω στον λεκέ μια εφημερίδα και σιδέρωσε το σημείο με ένα σίδερο (αφού έχει ζεσταθεί λίγο). Βάλε αμέσως στον λεκέ λίγη πούδρα ή ρίχ' το κατευθείαν στο πλυντήριο, μιας και το κερί αφήνει λαδιά.

Για να καθαρίσεις τη βρωμιά από σουέτ παπούτσια. Το μυστικό για να καθαρίσεις τη βρωμιά από τα παπούτσια σου, πάρε την κόρα από μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί. Τρίψε με αυτό τον λεκέ και θα εξαφανιστεί.

Για τους λεκέδες κραγιόν στα ρούχα. Η σχεδιάστρια Kaelen Haworth, δηλώνει ότι καλύτερος τρόπος για να το αφαιρέσεις από τα ρούχα σου, είναι να ψεκάσεις με λακ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα