Μήπως χρησιμοποιείς λάθος τη μάσκα των μαλλιών σου;

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 21:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήπως χρησιμοποιείς λάθος τη μάσκα των μαλλιών σου;

Η περιποίηση των μαλλιών είναι απαραίτητη όπως ακριβώς του προσώπου.
Πρέπει να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της τρίχας μας και να στοχεύουμε στην ενυδάτωση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται παραπάνω λόγω θάλασσας, έκθεσης στον ήλιο αλλά και καθημερινού styling, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα μάσκα.

Η μάσκα είναι ουσιαστικά το προϊόν που μπορεί να ενυδατώσει, να θρέψει την τρίχα σε βάθος. Αν ρωτήσετε τον κομμωτή σας θα δείτε ότι θα σας προτείνει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο μόνες σας πρέπει να αξιολογήσετε την ποιότητα των μαλλιών σας και ιδιαίτερα τις άκρες-αυτό είναι το σημείο που δείχνει πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά-και αν χρειαστεί να κάνετε μάσκα ακόμα και 2 φορές την εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι πόσες γνωρίζουμε το σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας μαλλιών;
Αρκεί να παίρνουμε μία μικρή ποσότητα στα χέρια μας, να την εφαρμόζουμε στα μαλλιά και να ξεβγάζουμε;

Ξεκινάμε με το πρώτο βήμα που είναι το λούσιμο των μαλλιών. Εφαρμόζουμε και conditioner για να ξεμπλέξουμε τις άκρες και παράλληλα να προσφέρουμε extra ενυδάτωση.
Ξεβγάζουμε για αρκετή ώρα, μέχρι να πιάνουμε τα μαλλιά μας και να μη γλιστράνε, διαφορετικά η λιπαρότητα θα εμφανιστεί άμεσα. Παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα και τα ταμπονάρουμε ελαφρώς για να μη στάζουν, να είναι νωπά.
Έφαρμόζουμε τη μάσκα, μία μικρή ποσότητα από τις άκρες μέχρι τις ρίζες. Πάμε κατά μήκος της τρίχας, με έμφαση στις άκρες και εφαρμόζουμε τη μάσκα σε κάθε τούφα ξεχωριστά, κάνοντας απαλό μασάζ. Δεν ξεχνάμε ότι οι άκρες χρειάζονται περισσότερο προϊόν από τις ρίζες.
Τυλίγουμε τα μαλλιά με μία βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία-οι ειδικοί προτείνουν minimum 10 λεπτά.
Τέλος ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας και απολαμβάνουμε λεία και λαμπερά μαλλιά!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti